Sedat Ergin: Nükleer güç kullanımı; Avrupa'yı, Karadeniz'i ve Türkiye’nin de içinde olduğu çok geniş bir coğrafyayı tehdit edecek

Sedat Ergin: Nükleer güç kullanımı; Avrupa'yı, Karadeniz'i ve Türkiye’nin de içinde olduğu çok geniş bir coğrafyayı tehdit edecek

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Batı'nın Rusya'yı yok etmek istediğini" söyleyerek kısmi askeri seferberlik ilan etmesine ve gerekirse nükleer silah kullanacağını açıklamasını değerlendirdi. 

Ergin'in "Putin’in açıklaması nükleer saldırı ihtimalini zihinlere soktu" başlıklı yazısının bir bölümü şöyle: 

"Önümüzdeki günlerde NATO bünyesinde bu ihtimalle ilgili yakın danışmaların yürütüleceğini tahmin etmek güç değildir. Kuşkusuz, NATO müttefiki olarak Türkiye de bu danışmaların içinde yer alacaktır.

Unutmayalım ki, nükleer güç kullanımı, bütün serpintileri ile Avrupa kıtasını, Karadeniz bölgesini, Türkiye’nin de içinde bulunduğu çok geniş bir coğrafyayı tehdit edecektir.

Rusya lideri Putin, Ukrayna’yı işgal ederek Avrupa’da barış ve huzur ortamını bozmuş, dünyayı büyük bir türbülansın içine itmiştir. Kaba güce başvurduktan sonra bu kez nükleer silah kullanmaktan söz ederek, ortalığa nükleer korku iklimi yaymaktadır. Bütün uluslararası camianın kendisinin böyle bir çılgınlığına, bu yöndeki tehditlerine “Hayır” demesinin zamanı gelmiştir." 

TIKLAYIN - Putin, "Batı, Rusya'yı yok etmek istiyor" diyerek kısmi askeri seferberlik ilan etti

TIKLAYIN - Biden'dan Putin'e 'nükleer silah' çağrısı: Yapma, yapma, yapma

TIKLAYIN - NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Putin'in "nükleer" açıklamasına yanıt: Tehlikeli ve pervasız