Demirtaş: Soylu, 'Diyarbakır'a nasıl kumpas kurup kayyum atadıysak aynısını İstanbul’a da yapacağız' diyor; daha nasıl itiraf etsin!

Demirtaş: Soylu, 'Diyarbakır'a nasıl kumpas kurup kayyum atadıysak aynısını İstanbul’a da yapacağız' diyor; daha nasıl itiraf etsin!

6 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik başlatılan terör soruşturmasıyla ilgili yaptığı açıklama hakkında, "Soylu, 'Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne nasıl kumpas kurup kayyum atadıysak aynısını İstanbul’a da yapacağız' diyor. Adam daha nasıl itiraf etsin!" dedi. 

Demirtaş, twitter'dan yaptığı açıklamalarla, siyaset gündemini değerlendirdi.

Soylu'nun dünkü açıklamasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'yı hedef alan açıklamalarıyla ilgili, "Soylu’nun Sayın İmamoğlu’nu hedef alırken Sayın Mızraklı’yı örnek göstermesi son derece doğrudur! Soylu, 'Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne nasıl kumpas kurup kayyum atadıysak aynısını İstanbul’a da yapacağız' diyor. Adam daha nasıl itiraf etsin! (Pardon 'adam' demişim.)" yorumunu yaptı.

Demirtaş, AKP'li Tuzla Belediye Meclis üyesi Türel Ağyol'un, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ağır hakaretine de tepki gösterdi. Demirtaş, "Mesele Meral Hanım ile Kemal Bey’e yapılan ağır hakaretin çok ötesinde. Muhalefete hapis, kayyum, ihanet suçlamaları, parti kapatma… Ve bu tipler de ülke yönetiminin her kademesinde. Taşları bağlayıp itleri salmak tam da budur işte!" dedi. 

Açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT açıklamasını değerlendiren ve MHP lideri Devlet  Bahçeli ile Erdoğan'ın fotoğrafını paylaşan Demirtaş,  "EYT için yıllardır direnenler, 'söke söke alırız'ın resmini yaptılar. Helal olsun ve de selam olsun. Bu direnişin öncü seslerinden, yürekli kadın Gönül Boran’a da tebrikler. Şimdi sırada, emekliliği hak eden iki kişi daha var, onları da emekli etmek için direnişe devam!" diye yazdı.