Selvi: Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde kendisi için son kez destek istemesi bir strateji

Selvi: Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde kendisi için son kez destek istemesi bir strateji

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Samsun’da, “2023’te milletimizden kendi adımıza son defa destek istiyoruz. Sonra bayrağı gençlere teslim edeceğiz” çıkışını değerlendirdi. 

"Seçmenin yüzde 75’i bir kez dahi olsa Erdoğan’a oy vermiş. Erdoğan, onlardan son kez bir destek isterse etkili olmaz mı?" diye soran Selvi, AKP'nin seçim stratejisi için şunları kaydetti:

"AK Parti’nin strateji ekibi çok akıllı projeler üzerinde çalışıyor. İçlerinde kaç seçim kampanyası yürütmüş isimler var. AK Parti’nin en büyük şansı, Erdoğan gibi bir lidere sahip olması.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde kendisi için son kez destek istemesi bu stratejinin bir sonucu. Görünen o ki 2023 seçim kampanyası Erdoğan’ın üzerine kurulacak.

AK Parti’nin nasıl bir seçim kampanyası yürüteceği bu sürecin en kritik halkalarından birini oluşturuyor. 6’lı masa da en çok bunu merak ediyor. AK Parti bu seçimlerde kutuplaştırıcı değil, kucaklayıcı bir kampanya yürütecek. Kampanyanın dili kucaklayıcı olacak. AK Parti öncelikle kendi küskünlerini kazanmayı hedefliyor.

Kucaklayıcı kampanyanın ilk adımı olarak AK Parti’ye muhalif olan kesimlerle bir araya gelinmesi planlanıyor. AK Parti, cemevleriyle ilgili açılımda olumlu geri dönüşler aldı. Bu da AK Parti’ye olumlu yönde bir mesaj vermiş olabilir." 

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023'te son kez aday olacağını açıkladı