HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel tutuklandı

 HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel tutuklandı

Öldürülen bir PKK mensubu ile çekilmiş fotoğrafı nedeniyle dokunulmazlığı kaldırılarak hakkında yakalama kararı çıkartılan HDP Milletvekili Semra Güzel, İstanbul’da gözaltına alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Güzel, savcılık tarafından tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe, "kaçma şüphesi bulunduğu" gerekçesiyle tutuklanmasına hükmedildi.

İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen Güzel,  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlanarak SEGBİS ile ifade vermesinin ardından Ankara 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi'ne bağlandı. Buradaki ifadesinde Güzel, “Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ben bu yargılama sürecini tamamen siyasi bir süreç olarak değerlendiriyorum. Bir kısım fotoğraflarında içinde bulunduğu gizli tanık beyanları ile içi doldurulmaya çalışılmış bir soruşturma yürütülmüştür. Bu fotoğraflara ilişkin olarak bir tek ben yargılanmıyorum. Diğer yargılananlar tutuksuz yargılanmaktadırlar. Bugün benim üzerimden yargılanan HDP'dir. Bir seçim propagandası olarak değerlendiriyorum. Beraat ile sonuçlanan birçok emsal kararlar olmasına rağmen benim dosyam tutuklanmaya sevk olarak huzura gönderilmiştir. Serbest bırakılmamı istiyorum" dedi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Semra Güzel, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlanarak ifade verdi. İfadesi alınan Güzel, çıkarıldığı savcılık tarafından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede Güzel'in ortak operasyon sonucunda gözaltına alındığı belirtilerek şu ifadeler kullanılmıştı:

"Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ortak operasyon neticesinde firari HDP milletvekili Semra Güzel 02 Eylül 2022'de İstanbul'da yakalandı. MİT Başkanlığı tarafından yürütülen istihbari çalışmalarda, hakkında çıkan yakalama kararı sonrasında firari durumda bulunan HDP Diyarbakır milletvekili Semra GÜZEL'in terör örgütü PKK/KCK unsurları tarafından yasadışı şekilde yurtdışına çıkış arayışında olduğu öğrenildi.”

Güzel'in üzerinde sahte pasaport bulunduğu belirtilirken, beraberindeki A.G. isimli kişi de gözaltına alındı.