SEO çalışmalarının kalitesinden taviz vermeyin

SEO çalışmalarının kalitesinden taviz vermeyin

İngilizce’de Search Engine Optimization olarak da bilinen SEO çalışmaları kapsamında web sitelerine özel çalışmalar yapılır. Eğer web sitesinde herhangi bir hata varsa giderilir. Anahtar kelime kullanımları yapılarak arama motorları sıralama sonuçlarında web sitesinin en üst sıralarda yer alması amaçlanır. Web siteleri hakkında arama motorlarına yönelik olarak gerçekleştirilen iyileştirme çalışmalarının tamamı SEO olarak adlandırılır. SEO çalışmaları kapsamında web sitesinin organik arama sonuçlarında daha yüksek bir sıralamaya sahip olması amacıyla web sitesine yönelik trafiği artırmaya yardımcı teknikler kullanılır. Arama motorlarından internet kullanıcıları internet üzerinden ürün, hizmet ve bilgi araması yapmak için faydalanırlar. Bu yüzden arama motorları web platformlarının en büyük ziyaretçi ve müşteri kaynakları olma özelliğine sahiptirler. Arama motorlarında yapılan aramalar sonucu sıralanan web siteleri arasında kullanıcılar genellikle ilk sayfada bulunan web sitelerini ziyaret etmeyi tercih ettiğinden web siteleri açısından SEO hizmeti çok önemlidir.

SEO çalışmaları ile ilgili anahtar kelimelerin kullanılması yoluyla web sitesinin arama motorlarında daha üst sıralarda yer alması ve bu kelimelere ilişkin arama trafiğinde en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşması hedeflenir. Bu kapsamda web siteleri tüm yönleriyle arama motorları kriterlerine uyumlu hale getirilir. Bu sayede ziyaretçilere çok daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilecekleri bir web platformu sunulması sağlanır. Tüm bu çalışmalar aracılığıyla SEO hizmeti web sitelerinin daha anlaşılır, daha kolay kullanımlı ve ziyaretçilere aradıklarını sunabilecek seviyeye ulaşmalarına yardımcı olur. SEO ipuçları ile stratejileri web sitelerinin sıralamasını etkileyen hem iç hem dış faktörlerin iyileştirilmesini amaçlayan SEO teknikleri olma özelliğine sahiptir.

Günümüzde farklı sektörlerde faaliyet göstermekte olan pek çok şirket, e-ticaret markası, blog ve web sitesi sahibi için öncelik SEO çalışmalarındadır. Herhangi bir ürünün ya da hizmetin pazarlanması oktasında SEO en etkili araçlardan biri olarak kabul edilir. Web sitesi özelinde doğru SEO çalışmaları yapıldığında pazarlanan ürünlerin ve hizmetlerin potansiyel müşterilere son derece doğru ve hızlı bir şekilde ulaştırılması mümkün olmaktadır. Pazarlama faaliyetlerine yer verilmeyen web siteleri ise şirketin tanınırlığının ve marka değerinin artırılması aynı zamanda web sitesinin ziyaretçi sayısının yükseltilmesi için SEO hizmetinden yararlanmayı tercih edebilir. SEO optimizasyonu iş, müşteri, pazarlama, marka bilincinin oluşturulması ve rakiplere karşı çözüm becerilerinin geliştirilmesi süreciyle birlikte web programlama uzmanlığını da içerisinde barındırır. En doğru ve doğal teknikler kullanılarak uygulanan arama motoru optimizasyonu çalışmalarıyla web sitelerinin hedeflenen sıralamaya ulaşması elde edilmesi mümkün bir sonuç olarak kabul edilir.

E-Ticaret SEO Hizmeti ile Tanıştınız mı?

E-ticaret SEO bu alanda faaliyet göstermekte olan e-ticaret sitelerinin giderek daha fazla ilgi gösterdiği SEO hizmeti türüdür. Yalnızca ülkemizde değil dünya genelinde de popülaritesini artıran e-ticaret SEO, pek çok alternatifin bulunduğu büyük bir pazar olan e-ticaret sektöründe ön plana çıkmak isteyen web siteleri için hayati önem taşır. E-ticaret pazarına yeni giriş yapacak olan şirketlere ek olarak hali hazırda bu sektörde faaliyet göstermeye devam eden e-ticaret siteleri açısından da e-ticaret SEO çalışmaları çok önemlidir.

E-ticaret SEO çalışmaları teknik açıdan iki farklı adımdan oluşur. İlk adımda mevcut e-ticaret sitesinin altyapısı ve arama motorları açısından mevcut değerleri analiz edilir. İkinci adımda ise ilgili e-ticaret sitesi için SEO çalışma programı hazırlanır ve belirlenen çalışmalar uygulanmaya başlanır. Mevcut e-ticaret sitesinin gerçekçi ve doğru bir şekilde analizinin yapılabilmesi için e-ticaret sitesinin SEO açısından altyapı uygunluğu değerlendirili, mevcut sitenin arama motorları açısından değeri ölçülür. Bulunduğu yer tespit edildiği gibi rakip analizi yapılarak yaptıkları e-ticaret SEO çalışmaları incelenir. Bu çalışmalar sırasında e-ticaret sitesinin faaliyet gösterdiği alanda hangi kategori, başlık, ürün ve hizmetlerde ön plana çıkması istendiği belirlenir.

İlgili analiz süreci tamamlandıktan sonra e-ticaret sitesinde gereksinim duyulan teknik değişiklikler yapılır. Bu kapsamda anahtar kelimeler belirlenir, rakip e-ticaret sitelerinin SEO anahtar kelime analizi yapılır, site haritaları ile kategoriler düzenlenir. Link inşası ile rakip linklerin kontrolü gerçekleştirilir. Atalay Sıdar önderliğinde uzun yıllardır sektöründe hizmet veren Simur Digital e-ticaret sitelerinin zirveye ulaşması için web sitelerindeki çift sayfalar, başlıklar, boş linkler, tekrar eden sayfalar gibi teknik aksaklıklar varsa tespit edip giderir. Mobil uyumluluk ve genel olarak dinamik olmayan yapılar Simur Digital uzman ekibi tarafından tespit edilerek düzenlenir. E-ticaret sitesinin hızı kontrol edilir. Sosyal medya entegrasyonu, blog ve etkileşim çalışmalarının tamamı hazırlanır. Bu aşamanın ardından SEO metinleri oluşturulur ve belirlenen dönemlerde düzenli bir program dahilinde web sitesi için içerikler ve görseller paylaşılır. Bu süreçte web sitesinin faaliyet gösterdiği alana göre ürün ve hizmetlere ilişkin açıklamalar ile paylaşımların yine SEO teknik kuralları dahilinde yürütülmesi çok önemlidir.