Sevilay Yılman: 6’lı masadakilerin bir kısmı Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak değil, ısrar ederse masa dağılacak

Sevilay Yılman: 6’lı masadakilerin bir kısmı Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak değil, ısrar ederse masa dağılacak

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, edindiği kulis bilgilerine göre 6'lı masadakilerin bir kısmının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak olmadığını söyledi. 

Yılman, "Yani Kemal Bey adayım dediğinde… Ki, diyor gibi de zaten… 6’lı masa diye bir şey olmayacak. Bakmayın şimdi renklerini belli etmediklerine. Nihayetinde siyaset yapıyor hepsi de. Son ana kadar herhangi bir yorumda bulunmazlar, herhangi bir tavır almazlar ama son anda o masadan birileri; 'Biz hiçbirimiz aday olmayalım. Bu masanın dışında bir aday gösterelim' diyecektir. Ne olacak peki o zaman? Kılıçdaroğlu ısrar ederse o masa dağılacak. Ve bir değil, birkaç aday çıkacak. Ve düne kadar aynı masada oturup karanlıkta olduğunu düşündükleri memleketi aydınlığa çıkartmaya çalışan liderlerin rakip olup, sahada birbirlerine salvo yapmaya başlaması durumunda da seçmenin psikolojisi darmadağın olacak" yorumunu yaptı. 

Yılman, "İktidar sahada rakip olarak kesinlikle Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday görmek istiyor. Ve bence bunun olabilmesi için de ellerinden geleni yapıyorlar. O nedenle Kılıçdaroğlu’nun aday olması halinde yüzde 100 kazanabileceğini gösteren bazı anketlerin… Ya da bizzat Kemal Bey’e gidip; 'Lütfen aday olun! Sizden başka ümidimiz kalmadı. Bizi aydınlığa ancak siz çıkarabilirsiniz' diyerek gaz verdiği iddia edilen bazı üst düzey bürokratların, iş adamlarının ve akademisyenlerin filan… Samimi işler olduğunu düşünmüyorum" ifadesini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın.