Sevilay Yılman: Ağıralioğlu son yerel seçimde HDP'nin aday çıkarmayarak Millet İttifakı'nı desteklediğini biliyordu, o günlerde neden dillendirmedi?

Sevilay Yılman: Ağıralioğlu son yerel seçimde HDP'nin aday çıkarmayarak Millet İttifakı'nı desteklediğini biliyordu, o günlerde neden dillendirmedi?

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun partisinden istifa ettiğini belirterek, "Bazıları da Ağıralioğlu’nun bu çıkışını, HDP’nin aday çıkarmayacağını açıkladıktan sonra yaptığını hatırlatıyor ve 'Bunu hazmedemedi' diyor. Külliyen yanlış bu yorum!

Çünkü aynı Ağıralioğlu son yerel seçimde başta İstanbul olmak üzere birçok büyükşehirde HDP’nin aday çıkarmayarak Millet İttifakı’nın adaylarını desteklediğini de basbayağı biliyordu. Madem hazmedemiyor HDP’nin dolaylı olarak olsa da Millet İttifakı’na destek vermesini… Peki bunu neden o günlerde dillendirmedi?" diye yazdı.

HDP'nin aday çıkarmaması üzerine, "Ben kendi adıma bu vebale ortak olmayacağım" açıklamasını yapan Ağıralioğlu'nun iş belediyeler olunca vebal denen şeyin aklına gelmediğini kaydeden Yılman, "Emin olun eğer Meral Hanım, Yavuz Ağıralioğlu’nun bu tehditkar tavrına boyun eğip, 'Tamam' deseydi…

Yarın da bir Ahmetoğlu çıkar Kemal Bey’e aynı şeyi yapardı. Veya bir Mehmetoğlu da Tayyip Erdoğan’a!

Ee pardon ama ne yapacak genel başkanlar? 'Yahu bu şahsın kamuoyunda büyük karşılığı var! Allah korusun çıkar konuşur, halkı yanlış etkiler, rüzgarı tersine çevirir!' korkusu ile milletin vesayetini resmen şantajla elde etmeye çalışanların ayaklarının altına mı serecek? Bu çirkin yöntem üzerinden siyaseten güç devşirmeye kalkışan herkese boyun mu eğecek?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...