Siirt’teki bakır madeninde göçük; 4 işçi hayatını kaybetti, 12'si göçük altında

Siirt’teki bakır madeninde göçük; 4 işçi hayatını kaybetti, 12'si göçük altında

Siirt'in Şilvan ilçesi Maden köyündeki Ciner Grubu'na bağlı Park Elektrik'in taşeron şirketi Antlar İnşaat'ın çalışmasında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 4 işçinin cenazesine ulaşıldı. Dün saat 20.30'da meydana gelen göçükte mahsur kalan 12 işçiye ulaşma çalışmaları sürüyor.

Öte yandan Siirt'teki bakır madeninde meydana gelen göçüğün altında kalan bir işçiyle temas kuruldu. Kardeşi göçük altındaki işçinin görüntülü arama yaptığını ve konuştuklarını söyledi. Bölgeden bildiren muhabir CNN Türk canlı yayında GSM şirketlerinin sinyalin geldiği bölgeyi tespit ettiğini, arama çalışmalarının o bölgeye doğru başlatıldığını bildirdi.

AFAD Başkanvekili Mehmet Halis Bilden, Siirt'te bakır madeninde meydan gelen göçüğün altında kalan işçiler, devam eden arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bilden, göçük altından bir işçinin telefonla aradığını doğrulayarak "Telefonla bir işçinin aradığı doğrudur, bana da ulaştı o bilgi. Hızlı bir şekilde kendim o bölgeye gittim. Canlı ulaşabileceğimizi tahmin etmiyorum, inşallah ulaşırız" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bu ocak özel bir işletme, çalışmalar valilik, başbakanlık, bütün birimlerce devam ediyor. Açık ocak olması ve yağış nedeniyle çalışmalar ağır ilerliyor" dedi.