Sinpaş'ın 'sahte kraliçesi' Hürriyet'e Ayşe Arman'ın köşesinden girdi, ilan sayfasından çıktı!

Sinpaş'ın 'sahte kraliçesi' Hürriyet'e Ayşe Arman'ın köşesinden girdi, ilan sayfasından çıktı!

Ayşe Arman’ın, Sinpaş reklamı için İstanbul’a gelen İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in benzeri Mary Reynolds’la yaptığı söyleşinin dün Hürriyet’te (30 Mart 2016) yayımlanmasının ardından, gazetenin bugünkü nüshasında Sinpaş GYO’nun Bomonti’deki rezidans projesinin tam sayfa ilanı yer aldı. Mary Reynolds’un reklam yüzü olduğu ilanda, Queen (Kraliçe) Central Park adlı proje için “Kraliçeleri bile kıskandıracak bir yaşam” sloganı kullanıldı.

Ayşe Arman, “Yalan da olsa Kraliçe’yle röportaj” başlığıyla yayımlanan söyleşi için teklifin Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Barış Ekinci’den geldiğini belirtmiş ve ‘merakına kulak vererek’ bu teklifi kabul ettiğini söylemişti.

Ayşe Arman, Aralık 2012’de Brandium Ataşehir’in reklam yüzü olması nedeniyle Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici tarafından eleştirilmişti. Faruk Bildirici, 7 Ocak 2013 tarihli yazısında “Hem reklamcı, hem gazeteci olunamaz. O nedenle de başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyada habercilerin, yazarların ve haberle ilgili editoryal kadronun reklam yapmasına izin verilmez” demişti.

 

‘Merakıma kulak verdim’

 

Ayşe Arman, dün Sinpaş'ın önerisi üzerine 2. Elizabeth’in benzeri Mary Reynolds’la söyleşi yapmayı niçin kabul ettiğini şu ifadelerle aktarmıştı:

Barış Ekinci aradı. Sinpaş GYO'nun genel müdür yardımcısı.

Ve dedi ki...“Kraliçe’yle röportaj yapmak ister misin?”

“Deli misin? Kim istemez? Tabii... Hadiiii” dedim, sonra makineli tüfek gibi devam ettim, “Nasıl izin aldınız? Şahaneymiş! Türkiye’ye gelmiyor herhalde Kraliçe? İngiltere’de mi yapıyoruz?”

O zaman durdu.

Bir sessizlik oldu, “Kraliçe ama gerçeği değil!” dedi, “Hayatı boyunca kraliçeyi canlandıran Mary Reynolds!”

Önümde iki seçenek vardı.

“Sağ ol, ben almayayım!” demek.

Ya da ‘b’ şıkkı, merakıma kulak vermek.

Tabii ki ‘b’ şıkkı, hep ‘b’ şıkkı!

Kraliçe’nin benzeri olarak dünyaya geliyorsun ve bundan bir kariyer yapıyorsun, onun dublörüsün, çeşitli filmlerde onun gibi giyiniyor, oturuyor, gülümsüyor ve halkı selamlıyorsun...

Acaba nasıl bir şeydir kraliçenin “benzeri” olmak?...Mrs. Mary’le 5 çayında buluştuk...

 

Tam sayfa SİNPAŞ ilanı

 

Söyleşinin yayımlanmasının ardından Hürriyet’in bugünkü nüshasında, SİNPAŞ GYO’nun Bomonti’deki yeni projesi olan Queen Central Park’ın tam sayfa ilanı yer aldı.

“Kraliçeleri bile kıskandıracak bir yaşam!” sloganlı ilanın reklam yüzü Mary Reynolds oldu.

 

Reklam filminde oynamıştı

 

Ayşe Arman, 2012 sonunda Brandium Ataşehir’in reklam yüzü olmuştu: