Sivasspor galibiyete hasret kaldı

Sivasspor galibiyete hasret kaldı

Bu sezon ilk 3 maçında puan alamayan geçen sezonun ikincisi Sivasspor, 5. haftada Manisaspor'a deplasmanda da 3-1 mağlup oldu.Sivasspor, adeta galibiyete hasret kaldı.

Liginilk haftasında sahasında Trabzonspor'a 2-1, ikinci haftasındadeplasmanda Fenerbahçe'ye 3-0, 4. haftasında Diyarbakırspor'a iç sahada2-0 yenilen Sivasspor, ligin 5. haftasında dün dış sahada Manisasporile karşılaştı.

Sakatlıklarıbulunan Mehmet Yıldız, Abdurrahman Dereli, Onur Tuncer ve kaleciMichael Petkoviç'ten yoksun bir kadroyla Manisaspor karşısına çıkanSivasspor, Manisa ekibine 3-1 mağlup olarak kötü gidişe ''dur''diyemedi.

Denizlispor ile 16 Eylül Çarşamba günü 3.hafta erteleme maçında karşılaşacak olan Yiğidolar, şu anda 1 maçeksiğiyle ''sıfır'' puanla 17. sırada kalarak adeta ligin dibine demirattı.

Hem ofansif,hem de defansif anlamda başarısız bir grafik sergileyen Sivasspor,yaptığı 4 maçta rakip filelere sadece 2 gol atabilirken, kalesinde 10gole engel olamadı. Sivasspor camiası, Manisaspor karşısında alınanyenilgiyle büyük üzüntü yaşarken, kulübün resmi internet sitesi demağlubiyeti ''Manisa'da sarsıldık'' başlığıyla duyurdu.

112 gündür galibiyete hasret

Ligdeen son geçen sezonun 33. haftasında 24 Mayıs 2009 günü sahasındaGençlerbirliği'ni 3-2 yenen Sivasspor, bu galibiyetin ardından bugünedek geçen 112 günde ligde 1'i geçen sezon olmak üzere 5 maç yaptı.

Geçensezonun 34. haftasında deplasmanda Galatasaray'a 2-1 mağlup olanSivasspor, bu sezon da Trabzonspor ve Diyarbakırspor'a iç sahada,Fenerbahçe ve ve Manisaspor'a ise dış sahada yenilmekten kurtulamadı.

Son 5 sezonun en kötü başlangıcı

Süper Lig'de 5 sezondur mücadele eden Sivasspor, en kötü başlangıcını bu sezon yaptı.

SüperLig'deki ilk sezonunda 5. hafta sonunda 8, ikinci sezonunda 4, üçüncüsezonunda 12, dördüncü sezonunda ise 11 puan toplayan Sivasspor, busezon ise 5. hafta itibariyle 1 maç eksiği ile ''sıfır'' puanda kaldı.

Önceki2 sezondaki ''4 büyükler'' ile şampiyonluk mücadelesi veren, aldığıbaşarılı sonuçlarla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan BülentUygun yönetimindeki Sivasspor, bu sezon başarılı grafiğinden uzak birperformans sergiledi.

Buarada, Sivasspor, Manisaspor maçının ardından Denizlispor ile 16 EylülÇarşamba günü yapacağı 3. hafta erteleme karşılaşmasına odaklandı. Bumaçın hazırlıklarını Denizli'de sürdürecek olan kırmızı-beyazlılar,Denizlispor maçı sonrası Sivas'a dönerek 6. haftada Bursaspor ilesahasında oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına başlayacak.

Yönetim alarma geçti

SivassporBasın Sözcüsü Fikret Ünsal, ''Şayet bu kötü gidişat devam ederseyönetim kurulu olarak her türlü radikal tedbiri alacağımızdantaraftarlarımızın kuşkusu olmasın'' dedi.

Ünsal,kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, Sivasspor'un 4haftadır beklenmedik bir şekilde puanla tanışamadığını belirtti.

Ünsal,''Bireysel olarak baktığımız zaman, geçen yıldan çok daha iyi birkadroya sahip olmamıza rağmen, başarısız sonuçlar almamızın nedenleriniyönetim kurulu olarak araştırıyoruz. Kötü gidişata son vermek içinçarşamba günü yapacağımız erteleme müsabakası olan Denizlispor,cumartesi günü evimizde oynayacağımız Bursaspor müsabakalarından puanveya puanlarla çıkmak istiyoruz. Şayet bu kötü gidişat devam ederseyönetim kurulu olarak her türlü radikal tedbiri alacağımızdantaraftarlarımızın kuşkusu olmasın. Manisaspor mağlubiyetinden sonraduruma el koyan başkanımız Mecnun Otyakmaz, takımla birlikteDenizlispor kampına giderek, hem teknik heyetle hem de sporcularlabaşarısızlığın sebeplerini görüşürken, takımı motive etmek için maçsaatine kadar da yönetici arkadaşlarımızla birlikte takımla beraberolacaklardır. Hiç kimse unutmasın, 24. hafta değil, henüz 4. haftamüsabakalarını oynadık. Yani yolun başındayız. Kötü gidişata 'dur'diyecek gücümüz de zamanımız da vardır.'' dedi