SİYAD, 2016 ödüllerinin adaylarını açıkladı

SİYAD, 2016 ödüllerinin adaylarını açıkladı

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), 2016 Türkiye sineması ödüllerinin adaylarını belirledi. SİYAD üyelerinin yaptığı seçimde 2016 yılında Türkiye’de sinemalarda vizyona giren uzun metraj yerli yapım filmler içinden En İyi Film başta olmak üzere 11 kategoride beşer aday belirlendi. 11 kategorinin sekizinde adaylık elde eden Ana Yurdu en fazla kategoride aday olan film oldu.

En İyi Kadın Oyuncu Performansı kategorisinde iki oyuncusu birden aday seçilen Tereddüt ise yedi kategoride toplam sekiz adaylık elde etti. Ana Yurdu ve Tereddüt’ü yedi adaylıkla Babamın Kanatları, altı adaylıkla Rüzgarda Salınan Nilüfer ve beş kategoride toplam altı adaylıkla  Kalandar Soğuğu, beş adaylıkla Albüm, dört adaylıkla Toz Bezi, ikişer adaylıkla Hasret ve Kor, birer adaylıkla Annemin Yarası, Baskın: Karabasan, Ekşi Elmalar, İftarlık Gazoz, İkimizin Yerine, Kasap Havası ve Saklı filmleri izledi.

Ödüller, bu adaylar arasından SİYAD üyelerinin yapacağı 2. tur oylamanın ardından 15 Mart’ta Şişli Belediyesi Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan ve  sunuculuğunu sinema-tv/tiyatro oyuncusu Tuğrul Tülek'in üstleneceği bir törenle sahiplerine verilecek. Belgesel ve kısa film kategorilerindeki adaylar henüz açıklanmadı.

SİYAD adayları şu filmler ve sanatçılardan oluşuyor:

En İyi Film

Ana Yurdu   Babamın Kanatları   Rüzgarda Salınan Nilüfer   Tereddüt   Toz Bezi

Tereddüt fragman: