Sofraların vazgeçilmez şarkıları Murat Meriç'in 'Hayat Dudaklarda Mey' kitabında

Sofraların vazgeçilmez şarkıları Murat Meriç'in 'Hayat Dudaklarda Mey' kitabında

Türkiye popüler müzik tarihinin en yetkin isimlerinden Murat Meriç’in, 213 şarkı ve türkünün hikâyesini muhabbetle anlattığı yeni kitabı “Hayat Dudaklarda Mey” raflardaki yerini aldı. Beş ayrı müzik türünden eserlerin illüstrasyonlarla renklendirildiği “Hayat Dudaklarda Mey”de her hikâyenin girişinde yer alan karekodlar, okuyuculara hikâyesini okudukları şarkıyı dinleme olanağı da veriyor. 

Murat Meriç, yeni kitabı “Hayat Dudaklarda Mey”de; alaturka, pop, arabesk, halk müziği ve rock müzik türlerindeki şarkıların, anason kokulu hikâyelerini anlatıyor. 213 şarkı ve türkünün hikâyesi; Zeki Müren’den Erkin Koray’a, Alpay’dan Hakkı Bulut’a, Selahattin Pınar’dan Duman’a, müzik dünyasının birçok değeriyle “Hayat Dudaklarda Mey”de buluşuyor. Kitapta yer alan şarkıların rengarenk illüstrasyonları ise şarkılı türkülü muhabbete hayat veriyor.

Unutulmaz şarkılar; Ali Çetinkaya, Arel Siviş, Başak Karafaki, Ceren Oykut, Deniz Altaş, Suzan Elif Selçuk, Gaye Su Akyol, Lamia Karaali, Mehmet İlhan, Memed Erdener, Nurcan Baş, Ömer Menteş ve Turgut Yüksel’in yaptığı illüstrasyonlarla renklere bürünüyor.

Gündüzüm Seninle-Sanatçı: Deniz Altaş

Şarkıların hikâyelerini Berlin’den İstanbul’a, Diyarbakır’dan Bodrum’a, Çanakkale’den Ankara’ya uzanan bir coğrafyada kaleme alan Murat Meriç’in anlatımıyla “Hayat Dudaklarda Mey”; muhabbeti destekleyen, muhabbet esnasında yeni bir hat açan, onu çoğaltan hikâyelerden oluşuyor.

Kadınım- Sanatçı: Başak Karafaki

Benim İçin Üzülme’den Gündüzüm Seninle’ye, Kadınım’dan Mehtapli Geceler Moda Koyunda’ya, Sevemem’den yeni nesil şarkılara kadar birçok şarkı ve türkünün hikâyesinin anlatıldığı kitapta, beş ayrı müzik türüne özel parçalar ele alınıyor. Her müzik türüne özel, usta bir sanatçının mercek altına alındığı kitapta Alaturka müziğin Müzeyyen Senar’ı Haydar Haydar ile; pop müziğin Sezen Aksu’su Firuze’siyle; arabesk müziğin Müslüm Gürses’i İtirazım Var ile; halk müziğin Neşet Ertaş’ı Gönül Dağı ile; rock müziğin Erkin Koray’ı ise Arap Saçı ile okurlara dokunuyor. Tek bir müzik türüne bağlı kalmayan ‘Sanat Güneşi’miz Zeki Müren için ise, kitabın girişinde özel bir bölüm bulunuyor.