Sosyal medya, hastanede sıra bekleyen eski İtalya Başbakanı'nı konuşuyor

Sosyal medya, hastanede sıra bekleyen eski İtalya Başbakanı'nı konuşuyor

İtalya'da 16 Kasım 2011 ile 28 Nisan 2013 tarihleri arasında başbakanlık yapan Mario Monti'nin birkaç gün önce hastanede korumasız ve diğer vatandaşlar gibi sıra beklerken çekilen görüntüleri sosyal medya gündemine oturdu. 

Eşinin muayenesi için hastaneye gelen Monti'nin beklerken bitene kadar merdivenlerde oturup çalıştığı gözlendi.

Sosyal medyada konuşulanlar şöyle: 

Former Italian premier @SenatoreMonti waits while his wife is in hospital. The picture surprises cynical Italy pic.twitter.com/m2iDoQja6a

— Gianni Riotta (@riotta) 12 Şubat 2016

"Eski İtalyan başbakan, hastanede olan eşini bekliyor. Şaşırtıcı"

Anda, mira, igualito que aquí: "Mario Monti da una lección de sobriedad en la fila de un hospital de Milán" https://t.co/CEJrK7QeH5

— Luis del Pino (@ldpsincomplejos) 13 Şubat 2016

"Git, bak, sadece burada böyle: 'Hastane sırasındaki Monti herkese ders verir'

La sobrietà di Mario Monti "In fila come un comune cittadino". Strano di solito ammazza il tempo svolazzando qua e la lanciando raggi laser.

— Arsenale K (@ArsenaleKappa) 13 Şubat 2016

"Mario Monti 'normal bir vatandaş gibi sıraya girmiş' Garip, genellikle etraflarında lazer ışınları falan uçuyor.

Diventa virale la foto di Mario #Monti in fila come un normale cittadino. Perché in Italia nulla è più incredibile della normalità.

— Francesco Giamblanco (@cicciogia) 13 Şubat 2016

"Mario, sıradan bir vatandaş gibi hastanede sıra beklemiş. Bu fotoğraf gündem oldu, çünkü İtalya'da normalden daha çarpıcı bir şey yoktur"

Mario Monti, eski Başbakan Silvio Berlusconi hükümetinin düşmesinin ardından dönemin Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından atama usulüyle başbakanlık görevine getirilmişti.

Ekonomik krizin etkisini azaltmak adına uygulamaya koyduğu kemer sıkma politikaları halk nezdinde çok ağır karşılanmış ve kurduğu parti de genel seçimlerde öngörülenden çok daha az oy almıştı.