Sözcü yazarı: Anket yapsınlar, “Bağış paralarını dolara çevirip ABD'ye göndermek; hırsızlık mıdır, değil midir?” diye sorsunlar

Sözcü yazarı: Anket yapsınlar, “Bağış paralarını dolara çevirip ABD'ye göndermek; hırsızlık mıdır, değil midir?” diye sorsunlar

Sözcü yazarı Necati Doğru, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidarın ABD’deki vakıflara para aktardığı iddiasını hatırlattığı bugünkü yazısında, “Anket yapsınlar, ‘Bağış paralarını dolara çevirip ABD'ye göndermek; hırsızlık mıdır, değil midir?’ diye sorsunlar” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi eylemlerine katılanlara yönelik kullandığı “sürtük” kelimesi için sonradan yaptığı “milletin dili” açıklamasına sert bir dille tepki gösteren Doğru bugünkü yazısında şunları kaydetti:

"Bu yöntemi kılavuz yapıp, milletin diliyle ben söylemeyeyim. Millet (halk) ne diyor, ona kulak vereyim: Hısım ve akrabalarının yönetiminde olduğu vakıflar aracılığıyla bağış toplanması ve yine hısım ve akrabanın yönetimde olduğu ABD'deki vakfa, 67 milyon dolar bağışı transfer etmek milletin de diline düştü."

"Milletin 'hırsızlığa hırsızlık' dediğinin bir kanıtını size yazayım: SABAH gazetesinin birinci sayfasında dün 'Hırsız Kavgası' başlığı altında şöyle bir haber vardı. CHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, bir sohbet ortamında 'Neden belediye başkanımızın arkasında durmuyorsunuz' diye soran vatandaşa; 'Hırsızın arkasında neden durayım' cevabını verdi.

Benim önerim şu: MİT, alana insin. Milletin arasına girsin. Çaktırmadan dinlesin. Millet 'ABD'ye dolar gönderen vakıflara hırsız diyor mu, demiyor mu' kendi kulaklarıyla duysun.

Çok sayıda araştırma şirketi var. Anket yapsınlar ve şu soruyu sorsunlar: 'Bağış paralarını dolara çevirip ABD'ye göndermek; hırsızlık mıdır, değil midir?' Sonucu yayınlasınlar.

Böyle tek soruluk bir araştırma yapılsa; 'bağışı vermeyen iş hayatını düşünsün' telkiniyle toplanmış Türk liralarını dolara çevirip ABD'ye gönderen vakıflar için 'hırsız bunlar' diyenlerin oranı yüzde 70'i aşar. Milletin diline düştü."