Sözcü yazarı Doğru’dan Anıtkabir'deki 'Her yer Tayyip, her yer Erdoğan' sloganına tepki: Bağıran mı terbiyesiz, bağırtan mı iki yüzlü!

Sözcü yazarı Doğru’dan Anıtkabir'deki 'Her yer Tayyip, her yer Erdoğan' sloganına tepki: Bağıran mı terbiyesiz, bağırtan mı iki yüzlü!

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalının 84. yıl dönümünde Anıtkabir'de düzenlenen anmada 'Her yer Tayyip, her yer Erdoğan' sloganı atılmasına, "Bağıran mı terbiyesiz, bağırtan mı iki yüzlü!" sözleriyle tepki gösterdi.

Doğru yazısında, "Biz Tayyip Erdoğan diye senin adını bağırıyoruz ama seni yücelttiğimiz için değil, içimizdeki kini dökmek için bağırıyoruz' demek istiyorlar. Ve bu terbiyesizliği her milli bayramda yapıyorlar  Bağıran mı? Çok terbiyesiz Bağırtan mı? Çok iki yüzlü. Bütün ülke; okulda, evde, inşaat iskelesinde, kaldırımda, yolda, su altında, su üstünde, havada, karada Türkiye'nin her yerinde tek vücut olmuş saygı duruşu yaparken; üç-beş ağız Anıtkabir'e sokulmuş, saat 9'u 5 geçe; tarihten düşmanlık çıkartmaya yeltendiler. Onları susturmalıydı. Seyretti. Susturmadı. Kendi örgütledi. Diyeceğim. Mantığı yok." düşüncesini dile getirdi.

Doğru şu ifadeleri kullandı:

"10 Kasım günü Anıtkabir'e bağırmak için örgütlü gelenlere; “Böyle bağırmanın yeri burası değil… Seçim propagandası yapmıyoruz… Halkın kurucu, yol gösterici diye sarıldığı bir büyük lidere saygı töreni yapıyoruz… Siz Atatürk'ü beğenmiyor, sevmiyor, saymıyorsanız buraya gelmek, törene katılmak zorunda değilsiniz… Geldiyseniz milyonlarca insanın yaptığı gibi siz de saygı göstereceksiniz…” demeliydi. Bağırtı başladığında… O an demeliydi…"