Sözcü yazarı: Muhalefet liderleri asıl rekabet etmeleri gerekenin birbirleri değil Erdoğan olduğunu anlamazsa 15 Mayıs sabahı birçok şey için çok geç olacak

Sözcü yazarı: Muhalefet liderleri asıl rekabet etmeleri gerekenin birbirleri değil Erdoğan olduğunu anlamazsa 15 Mayıs sabahı birçok şey için çok geç olacak

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, cumhurbaşkanı adayını henüz belirlemeyen Altılı Masa’nın içindeki tartışmalara değindi; “Muhalefet liderleri, özellikle de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti lideri Meral Akşener, asıl rekabet etmeleri gerekenin birbirleri değil Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu anlamazsa eğer, 15 Mayıs sabahı birçok şey için çok geç olacak” diye uyardı.

Zeyrek’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

“2 Mart'ta yapılacak Altılı Masa toplantısında daha cumhurbaşkanı adayının hangi yöntemle belirleneceğine karar vereceklermiş.  Ülkede iki büyük deprem olmuş. İktidarın yanlış imar politikaları yüzünden kurallara aykırı inşa edilmiş on binlerce bina denetlenmemiş ve depremde yıkılmış. Bu yıkımlar yüzünden on binlerce insan ölmüş. Afetle mücadele kurumları günlerce organize olamamış, yüzlerce insan enkaz altında kurtarılmayı beklemiş ama kurtarılamamış. Aradan 19 gün geçmesine rağmen hâlâ barınma sorunu çözülememiş. Üniversiteler, gereksiz yere online sisteme geçirilmiş ve on binlerce üniversiteli mağdur edilmiş. Ancak bütün bu olumsuzluklar yüzünden iktidara öfkelenen ve sandıkta hesap sormak isteyen insanlar, karşılarında hâlâ derli toplu bir muhalefet ve cumhurbaşkanı adayı bulamamış.

Ez cümle; İktidar, seçimi mümkün olduğu kadar erken yapma kararıyla kendisi açısından en doğru olanı yapıyor. Muhalefet liderleri, özellikle de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti lideri Meral Akşener, asıl rekabet etmeleri gerekenin birbirleri değil Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu anlamazsa eğer, 15 Mayıs sabahı birçok şey için çok geç olacak. Benden söylemesi!”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

TIKLAYIN - Akşener: Afet kaderdendir ama felaket Beştepe’dendir!