Sözcü yazarı Muratoğlu: Yakında kaçak süt duyarsanız şaşırmayın

Sözcü yazarı Muratoğlu: Yakında kaçak süt duyarsanız şaşırmayın

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, fiyatların piyasada belirlenmediği ve artan enflasyon nedeniyle üreticilerin zarar ettiğini belirtti. Muratoğlu, "et ve süt krizi yaşanacak" ifadelerini kullandı.

Muratoğlu, yazısında şunları belirtti:

"Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, tencere kapak misali buldular birbirlerini... Ekonominin kötü gidişinde suç kimde? Valla etrafta o kadar çok günah keçisi var ki günahsız keçi kalmadı. Bence keçilerde değil sıkıntı... Bazıları ciddi ciddi bir plan bir programları var ona göre strateji uyguluyorlar sanıyor. Yok öyle bir şey! Kararlar günlük alınıyor, taze taze tüketiliyor.

Esnafsınız... Malı 11 liradan alıyorsunuz... Tekrardan 11 liraya satar mısınız? İşte bundan beter durumda süt üreticileri... Sütün litresinin maliyeti 11 lira... İktidarın kontrolündeki Gıda Komitesi, sütün litre fiyatını 7.5 lira olarak uyguluyor. 

Bu durumda süt ve et üreticisi süt veren ineğini, koyununu beslemek yerine kesime gönderiyor. Dolayısıyla süt üretimi hızla düşerken, piyasaya sürülen süt ve süt ürünleri miktarında da düşüşler yaşanıyor.

Gerçekçi fiyat politikalarına geçilip, hızla ciddi önlemler alınmazsa yakında ağır bir 'et ve süt krizi yaşanacak'. Ürünler raflardan kaybolacak. 

Kaçak sigara, çaya alışığız ama yakında kaçak süt duyarsan şaşırma!"

Yazının tamamı için tıklayınız