Sözcü yazarı Turan: Normalleşme mesajlarının gidip geldiği şu günlerde, yüzbinlerce Suriyeli sığınmacının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapılması ilginç

Sözcü yazarı Turan: Normalleşme mesajlarının gidip geldiği şu günlerde, yüzbinlerce Suriyeli sığınmacının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapılması ilginç

Sözcü yazarı Rahmi Turan, "Ankara-Şam hattında normalleşme mesajlarının gidip geldiği şu günlerde, yüzbinlerce Suriyeli sığınmacının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapılması ilginçtir." düşüncesini dile getirdi.

Turan yazısında, "Şimdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Siyasette dargınlık olmaz. Bizim Esed'i yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok.' diyerek  diyerek 'a zeytin dalı uzattı.Barış niyeti iki taraf açısından da iyi gelişmedir. Peki, 11 yıldır neden bekledik? Bir inat uğruna neden uzun yıllar kaybettik?Milyonlarca Suriyeli sığınmacı neden Türkiye'nin sırtında bir kambur gibi büyütüldü? Ülkede 20 milyon insanımız açlık sınırında yaşıyor. Onları aç bırakıp milyonlarca sığınmacıya bakamayız. Keşke güçlü bir ekonomiye sahip olsak da tüm sığınmacıları barındırabilsek! Ne mümkün!" yorumunu. yaptı. 

Turan şunları kaydetti:

"Türkiye 11 yıl önce daldığı Suriye bataklığından çıkmak, akılcı bir politika izleyip mültecilerden kurtulmak zorundadır. Fakat Ankara-Şam hattında normalleşme mesajlarının gidip geldiği şu günlerde, yüzbinlerce Suriyeli sığınmacının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapılması ilginçtir.İçişleri Bakanlığı, TC kimliği  alan 211 binSuriyeli'den 120 bininin seçimlerde oy kullanacağını açıkladı. Vatandaşlığa alınan mülteci sayısı hızla büyüyor."