Sri Lanka'da iki protesto lideri tutuklandı; OHAL uzatıldı

Sri Lanka'da iki protesto lideri tutuklandı; OHAL uzatıldı

T24 Dış Haberler

Güney Asya ülkesi Sri Lanka'da Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın ülkeden kaçıp istifa etmesine yol açan protestolara liderlik eden iki kişi tutuklanırken parlamento da 'düzenin sağlanması' amacıyla olağanüstü hali uzattı.

Mevcut Devlet Başkanı Ranil Wickremesinghe, görevi vekaleten yürüttüğü 17 Temmuz tarihinde olağanüstü hal ilan etmiş; bu doğrultuda askere insanları gözaltına alma, kamuya açık alanda toplanmaları kısıtlama ve özel mülkü arama izni verilmişti.

OHAL'in uzatılması, bir ay sonra tekrar parlamento tarafından oylanacak.

Öte yandan polis, çarşamba günü aktivistler Kusal Sandaruwan ve Weranga Pushpika'nın yasa dışı toplanma suçlamalarıyla gözaltına alındığını belirtti. Salı günü de öğrenci lideri Dhaniz Ali, BAE'nin Dubai kentine gitmek için uçağa bindiğinde gözaltına alınmıştı.

Polis, Devlet Başkanlığı ofisleri basıldığı gün Wickremesinghe’nin evini kundakladığından şüphelenilen 14 kişinin de fotoğraflarını yayımladı

Sri Lanka'nın on yıllardır görmediği boyutta bir ekonomik krize girmesi, ülkede yaygın yönetim karşıtı protestolara neden olmuştu.