STREP A nedir, belirtileri nelerdir? STREP A bakterisi hangi hastalığa yol açar?

STREP A nedir, belirtileri nelerdir? STREP A bakterisi hangi hastalığa yol açar?

Strep A bakterileri İngiltere'de geçen yıllara oranla 5 kat arttı. Strep A'nın yol açtığı hastalıklar nedeniyle 9 çocuk hayatını kaybederken can kaybının daha da artması ve küresel olarak yayılmasında endişe ediliyor. İngiltere'deki vakaların duyulmasının ardından STREP A bakterisinin belirtileri, hangi hastalıklara yol açtığı internette sorgulanmaya başlandı. Birçok çocuğun ölmesine sebep olan Strep A virüsü için uzmanlar aileleri uyardı. Peki, STREP A nedir, belirtileri nelerdir? STREP A bakterisi hangi hastalığa yol açar? İşte, İşte Strep A bakterisi hakkında bilgiler:

STREP A nedir?

Strep A, boğazda ve deride görülen ve ölümcül sonuçlar doğurabilen bir bakteri olarak karşımıza çıkıyor. Birçok kişi bakteriyi farkında olmadan taşıma potansiyeline sahip. Kişinin hasta olmaması diğer kişilere bulaştırmasında bir engel değil.

STREP A bakterisi enfeksiyonu nasıl bulaşır?

Bakterinin bulaş seçenekleri arasında yakın temas, öksürük ve hapşırma yer alıyor. Maskesiz ve yakın temasın olduğu işyerleri, okullar, bakımevleri, toplu taşıma gibi alanlarda daha fazla gözlemleniyor.

STREP A tedavisi var mı?

Ağırlaşmamış vakalarda antibiyotik ile tedavi edilebilen A Grubu Strep bakterileri boğaz ağrısı ve cilt enfeksiyonları ile baş gösteriyor. Strep A bakterileri, daha ciddi olabilecek bazı hastalıklarla da neden olabiliyor. Bunlardan en tehlikelisi de çoğunlukla çocukları etkileyen kızıl hastalığı olarak bilinen scarlet.

STREP A bazı insanlarda hiç belirti vermezken çoğunlukla döküntü, boğaz ağrısı, kas ağrıları, yüksek ateş, yorgunluk, kulak enfeksiyonu ve ciltte yaralar gibi semptomlarla kendini belli eder. Uzmanlar bu belirtilerin ortalama bir hafta sürdüğünü belirtiyor.

STREP A belirtileri neler?

Yutkunma esnasında boğazda ağrı

Yüksek ateş

Boyundaki lenf bezlerinin şişmesi

Deri döküntüsü

Bademcik iltihabı

Farenjit

Kızıl

İmpetigo veya erizipel gibi cilt enfeksiyonları

Selülit

Zatürre