Suriye'de depremden etkilenen anne ve bebeği, üç günde iki kez yıkımdan kurtarıldı

Suriye'de depremden etkilenen anne ve bebeği, üç günde iki kez yıkımdan kurtarıldı

Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır etkilenen Suriye’de, bir anne ve bebeğin, üç gün içinde iki kez enkaz altından kurtarıldığı belirtildi.

BBC’de yer alan habere göre, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremde, Suriye’de de ağır yıkım gerçekleşirken Dima isimli 7 aylık hamile kadın da Jindires’teki evinin bir kısmının yıkılması sonucu yaralandı. 

Deprem sonrası hafif yaralanan Dima, Afrin’de bir hastaneye götürüldü ve burada oğlu Adnan’ı doğurdu. 

Dima, Adnan’ı dünyaya getirdikten sonra depremde hasar alan evine döndü. Ancak ev, üç gün sonra aldığı hasar nedeniyle yıkıldı. 

Anne ve bebek, Afrin’de yeniden hastaneye götürüldü. Sarılık ve dehidrasyon geçiren bebek, ağır durumda tedaviye alınırken annesi Dima da bacağındaki ağır yaralanma nedeniyle tedavi edildi. 

Hastanedeki çocuk doktoru, kritik durumda hastaneye getirilen bebeğin durumunun iyiye gittiğini söyledi. 

Hastaneden taburcu edilen Dima, eşi Abdul Majid ile çadırda yaşamaya başladı. Anne, her gün Afrin’deki hastaneye bebeğini görmeye gidiyor. 

Dima ve ailesi, depremden sonra kuzeyde muhaliflerin kontrolündeki Jindires’teki evlerine dönmek zorunda kalmıştı. Bölgede yaşayanlar depremde hasar alan evlerinden başka kalacak yerler sağlanmadığı için tehlikeli durumdaki evlere dönmüştü. 

Bölgede depremden önce dahi çoğunluğunu kadınlar ve çocukların oluşturduğu 4,1 milyon insan insani yardıma bağlı yaşıyordu.