Suudi gazetecinin 'kaybolması' gizemini koruyor, işte son detaylar!

Suudi gazetecinin 'kaybolması' gizemini koruyor, işte son detaylar!

T24 Haber Merkezi Derleme: Metin Kaan Kurtuluş

Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın (Jamal Khashoggi) 'ortadan kaybolmasının' üzerinden 8 gün geçti. Kayıp gazeteciye ne olduğuyla ilgili ufak detaylar ortaya çıkmaya devam etse de, kaderinin ne olduğuyla ilgil hala somut bir kanıt yok. Türk yetkililer Kaşıkçı hakkında bir bulgu aramak için bugün İstanbul’daki Suudi Arabistan konsolosluğuna gidecek.

Kaşıkçı gibi yüksek profilli bir gazetecinin devlet emriyle öldürülmüş olma ihtimali ise dünyada büyük yankı getirmeye devam ediyor. Geçen günlerde ABD Devlet Başkanı Donald Trump’ın durumla yakından alakadar olduğunu açıklamasının ardından, ABD Cumhuriyetçi Parti Senatörü Bob Corker da açıklamalarda bulundu.

Daily Beast’e konuşan Corker, ‘’Her şey cinayete işaret ediyor’’ dedi. Röportajda ilginç bir detaya da yer veren Corker, Suudi bir yetkiliyle görüştüğünü belirterek, kendisine 'konsolosluk dışındaki kameraların sadece canlı yayın yaptığı, kayıt almadığının' söylendiğini aktardı. ABD'li senatör, Suudi yetkilinin bu sözlerini şöyle değerlendirdi: "Böyle bir sistemi daha önce hiç duymadım ve söylediklerini inanılması zor buldum. Bu düşüncemi ona iletince, bana sistemin arıza yaptığını söyledi."