Taha Akyol: Erdoğan, bugün ‘mandacı iktisatçılar’ dediği politikaları kendisi on yıl süreyle başarıyla uygulamıştı

Taha Akyol: Erdoğan, bugün ‘mandacı iktisatçılar’ dediği politikaları kendisi on yıl süreyle başarıyla uygulamıştı

Karar gazetesi yazarı Taha Akyol, "Bu çağda bir ekonominin batması o ekonomiyle ticaret yapan, o ekonomiye para yatırmış, borç vermiş bütün ekonomilere zarar verir. Türkiye en çok Batılılardan borç ve yatırım aldığına ve ticaretini en çok Batılı ekonomilerle yaptığına göre, ekonomimizi niye batırmak istesinler" yorumunu yaptı.

"Bugün Türkiye’nin en güncel iktisadi sorunu da bu “enflasyonla büyüme” politikasıdır" diye yazan Akyol, "Enflasyonla büyüme” politikası izleniyor! Ama “sonunda yumuşak iniş” mümkün olacak mı diye ciddi endişeler var: Bompalanan bütçe giderleriyle, şimdiden 80 milyar liraya çıkan Kur Korumalı Mevduat yüküyle, artmaya devam eden döviz kurlarıyla, yüzde 8 dolar faiziyle ve sanılanın aksine büyüyen cari açıkla nereye gidiyoruz; “yumuşak iniş” mümkün olacak mı?" ifadelerini kullandı.

"Dış güçler, mandacı iktisatçılar gibi sözler tabanda bir süre psikolojik etki yapsa da maddi gerçekleri değiştirmiyor" diye belirten Akyol, "Erdoğan, bugün ‘mandacı iktisatçılar’ dediği politikaları kendisi on yıl süreyle başarıyla uygulamıştı. 2020 son baharında “faiz acı ilaçtır” diyen de kendisiydi (21 Kasım) Enflasyon beklentisi, piyasa faizi ve risk pirimi aşağıya yönelmişti… Dört ayda vazgeçildi, bugünkü “enflasyonlu büyüme” yoluna tekrar girildi…" dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.