Taksim'e yürümek isteyen işçilere polis engeli

Taksim'e yürümek isteyen işçilere polis engeli

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir araya gelen Birleşik Metal-İş ve Nakliyat-İş üyesi yüzlerce işçi, Taksim'e çıkmak için harekete geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası önünde toplanan işçiler, burada polis engeliyle karşılaştı.

Polisler, işçilere belediye binasının karşısında bulunan parkta kutlama yapmalarına izin verebileceklerini söyledi. İşçilerin ilk cevabı "Taksim'e yürüyeceğiz" olurken; bir süre polis ile tartışan kitle Saraçhane Parkı'nda açıklama yaptı.

Açıklamanın ardından bir grup sendika üyeleri arabaya binerek polis eşliğinde Taksim'e doğru yola çıktı. Gümüşsuyu'nda arabaları durdurulan sendika üyeleri buradan yürüyerek Taksim Meydanı'na girdi. Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakan sendika üyeleri daha sonra Cumhuriyet Anıtı'nın önüne çelenk bırakarak açıklama yaptı. 

"Kimseye yasak getirmedik"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun "1 Mayıs öncesi kimseye yasak getirmedik, herkes istediği şekilde kutlayacak" ifadesinin  üzerinden 24 saat geçmeden, Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamaları dolayısıyla kapatılmıştı.