TBMM Başkanı Şentop'tan tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'la ilgili açıklama: Hakaret, ifade özgürlüğü değildir, özgürlük değildir; bir suçtur

TBMM Başkanı Şentop'tan tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'la ilgili açıklama: Hakaret, ifade özgürlüğü değildir, özgürlük değildir; bir suçtur

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'la ilgili olarak, “Hakaret, ifade özgürlüğü değildir, özgürlük değildir; bir suçtur." dedi.

Şentop, "Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan son derece ağır imalar içeren seviyesiz açıklamaları, bu açıklamaları yapanları ve bu hakarete karşı tavır almak yerine destek çıkanları kınıyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Şentop'un Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"Hakaret içeren hiçbir söze müsamaha gösterilemez ve hakaret hoş görülemez"

“Hakaret, ifade özgürlüğü değildir, özgürlük değildir; bir suçtur. Hakaret içeren hiçbir söze müsamaha gösterilemez ve hakaret hoş görülemez.

Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan son derece ağır imalar içeren seviyesiz açıklamaları, bu açıklamaları yapanları ve bu hakarete karşı tavır almak yerine destek çıkanları kınıyorum.”

Ne olmuştu?

Gazeteci Sedef Kabaş, TELE1'deki "Demokrasi Arenası" programında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle "Cumhurbaşkanı'na hakaret"ten tutuklandı.

Kabaş, kanaldaki programda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur. Yani tam tersini ifade eder."