Ticaret Bakanı Muş: Temel gıdada haksız ve fahiş fiyat artışlarına asla müsaade etmeyiz

Ticaret Bakanı Muş: Temel gıdada haksız ve fahiş fiyat artışlarına asla müsaade etmeyiz

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, hayat pahalılığı ve yüksek market fiyatları hakkında konuşurken, "Tüm gıda ürünlerinin anlık takibini yapacak yeni bir sistemi geliştiriyoruz" dedi. 

Muş,  “Amacımız özellikle ulusal düzeyde faaliyet gösteren zincir marketlerin fiyatlarını tüketiciler açısından daha şeffaf ve izlenebilir hale getirmektir.  Fahiş fiyat artışları konusunda hükümetimizce alınabilecek en sert tedbirleri almaktayız" diye konuştu. 

Hürriyet yazarı Hande Fırat'a konuşan Muş, "Vatandaşımızın en önemli ihtiyacı olan temel gıdada haksız ve fahiş fiyat artışlarına asla müsaade etmeyiz. Burada en ağır yaptırımları uygulayacağımızın özellikle bilinmesini isterim" dedi. 

Muş, ürünlerin fiyatlarının ne zaman düşeceği konusunda net bir tarih vermezken,  “Son dönemde emtia fiyatlarında yaşanan artışların tarımsal ürünlerin maliyetleri arttırdığını gözlemliyoruz. Hükümetimizin enflasyonla etkin mücadele çalışmaları sonucunda enflasyonda gözlemlenecek olumlu gelişmenin perakende fiyatlarına da yansımasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın.