Ticaret Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuruları ne zaman? Ticaret Bakanlığı 2500 personel alımı başvuru şartları neler?

Ticaret Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuruları ne zaman? Ticaret Bakanlığı 2500 personel alımı başvuru şartları neler?

Ticaret Bakanlığı, 2 bin 500 sözleşmeli personel alacağını Resmî Gazete'de yayımlanan bilgiyle duyurdu. Duyurunun ardından Ticaret Bakanlığı bünyesine yapılacak alımlara ilişkin detaylar merak konusu oldu. Buna göre, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü (merkez birimi), gümrük ve dış ticaret bölge müdürlükleri, ticaret il müdürlükleri ve serbest bölge müdürlüklerinde görevlendirilmek üzere 2 bin 500 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Peki, Ticaret Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuruları ne zaman? Ticaret Bakanlığı 2500 personel alımı başvuru şartları neler?

Ticaret Bakanlığı 2500 personel alımı ne zaman?

Pozisyonlara başvurular 21-30 Kasım döneminde yapılacak. Adaylar, Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek. Söz konusu pozisyonlardan yalnızca birine başvuruda bulunulabilecek.

Ticaret Bakanlığı 2500 personel alımı başvuru nasıl yapılır?

Başvuru, yerleştirme ve fiziki yeterlilik sınav sonuçları ile sözlü sınav tarihi, saati ve yeri daha sonra Ticaret Bakanlığı internet adresinin (www.ticaret.gov.tr) Duyurular bölümünde ilan edilecek. Ayrıca adaylar, sınavlarına ilişkin tüm bilgileri daha sonra Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecek.

Ticaret Bakanlığı 2500 personel alımı başvuru şartları neler?

Adayların, 2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın ilgili puan türlerinden 70 ve üzeri almış olması gerekiyor.

İlanda, şartlara ve sınavlara ilişkin diğer detaylara da yer verildi. (AA)