TikTok spor dünyasında: Harekete geçmek için bir sebep daha!

TikTok spor dünyasında: Harekete geçmek için bir sebep daha!

Spor dünyasından çeşitli içerikler TikTok topluluğu tarafından seviliyor ve izleniyor. Türkiye'de spor içeriği üreten hesapların yanı sıra profesyonel ve milli sporcuların hesapları da TikTok'ta sevilerek takip ediliyor. TikTok’taki içerikler sayesinde topluluk, hem önemli isimleri yakından tanıyor hem de farklı spor branşları hakkında fikir sahibi olabiliyor. Öte yandan TikTok'ta paylaşılan spor içerikleri hem izleyenlere "yeni bir başlangıç yapmak" için ilham oluyor hem de motivasyon sağlıyor.

TikTok'ta spor kategorisinde yaratıcı içerikler üreten içerik üreticilerini sizler için derledik. İşte şiddetle takip etmenizi tavsiye ettiğimiz TikTok hesapları;

@Talhakilicofficial

Talha Kılıç

Talha, vücüt geliştirme sporuyla ilgilenenlerin yakından takip ettiği bir içerik üreticisi. Talha kendisini “naturel” bir vücut geliştirmeci olarak tanımlıyor, platformda çoğunlukla motivasyon videoları paylaşıyor. Aynı zamanda takipçilerine vücut geliştirme tüyoları ve uzaktan online eğitim veriyor.

 

@Ozanworkout

Ozan Yaşar Şahin

Kendi spor rutinini paylaşan Ozan, egzersizlerinden kesitler göstererek fitness yapanlara yardımcı olmayı hedefliyor. Paylaşımlarının arasında sağlıklı beslenme tavsiyeleri ve spor yaparken tercih edilmesi uygun olan besinler de bulunuyor. Ozan, içeriklerinde ara sıra spora dair haberlere de yer vererek takipçilerini bilgilendiriyor.

 

@Boraltintash

Bora Altıntaş

Profesyonel BMX sporcusu Bora Altıntaş, TikTok hesabından hem antrenmanlarını hem de eğlenceli kamera arkası görüntüleri paylaşıyor. Kendi evinden sökülen bir kapıyı rampa yaparak BMX çalışmalarına başlayan Bora, 13 yaşından beri BMX serüvenini sürdürüyor.

 

@Hakansukrukurnaz

Hakan Şükrü Kurnaz

Halterde dünya ve avrupa şampiyonu olan Hakan, şampiyonalarda Türkiye’yi temsil ediyor. Şampiyona serüvenlerinden ve antrenmanlarından kesitler paylaşarak, branşına ve performansına dair anları takipçileriyle buluşturuyor.

 

@Miraykonar

Miray Konar

“Tenisçi kız” Miray Konar, TikTok’ta günlük hayatına dair videolar paylaşıyor. Sporla iligili gelen soruları hesabından cevaplayan Miray, ABD'deki hayatında yaşadığı ilginç anları takipçileriyle paylaşıyor. Miray genelde ana branşı olan tenis hakkında paylaşımlar yapıyor. Tenis bursuyla %100 burslu olarak kabul edildiği Western California Üniversitesi’nde hem eğitimine devam ediyor hem de üniversite takımında spor hayatını sürdürüyor.

 

@Fatihardaipcioglu

Fatih Arda İpcioğlu

Kayakla atlama olimpiyat sporcusu olan Fatih, kendi tabiriyle bir “Uçan Türk”. Türkiye rekoruna sahip sporcu, TikTok’ta kayakla atlama branşının nasıl yapıldığını ve branşa dair birçok bilgiyi sevenleriyle paylaşıyor. İlgi çekici bir spor dalını icra edip dünyada bizi temsil ederek, bu dalda ülkemiz adına öncülük ediyor.

 

@Yfgenc

Yusuf Fehmi Genç

Milli haltercimiz Yusuf Genç, hem Avrupa hem de Dünya şampiyonu. Şampiyonalardan ve birincilik anlarından bölümler paylaşarak, spor severlerle içeriklerini buluşturuyor. Genç sporcu, halterle ilgili içeriklerinin yanı sıra TikTok akımlarına da ayak uyduruyor.

 

@hazalnhr

Hazal Nehir

Türkiye'nin ilk kadın parkur sporcusu Hazal, farklı şehirlerdeki parkur videolarını takipçileriyle paylaşıyor. Hem eğlenceli hem de tehlikeli görünen ilginç içerikleriyle öne çıkan sporcu, Singapur'da gerçekleşen Lion City Gathering 2019'da "Speed Run" kategorisi birinciliği gibi başarıları da bulunuyor.