Toker’den Adalet Bakanı’na tepki: Gazeteci arkadaşlarımızın bedel ödemeyi sürdüreceği anlamına geliyor

Toker’den Adalet Bakanı’na tepki: Gazeteci arkadaşlarımızın bedel ödemeyi sürdüreceği anlamına geliyor

Yargı Reformu Strateji Belgesi doğrultusunda hazırlanan, Adalet Bakan ıAbdülhamit Gül’ün, çok kısa zaman içerisinde TBMM’ye getirileceğini söylediği 1. Yargı Paketi, başta Terörle Mücadele Kanunu’nda yapılacak değişiklikler olmak üzere kritik bazı düzenlemeler konusunda yaşanan tartışmalar nedeniyle ekim ayına bırakıldı.  Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, bugünkü yazısında yargı paketinin gecikmesine tepki gösterdi. Toker, “Bakan Gül'ün sözünü tutamaması bir yana; bu gecikme, bomboş suçlamalarla haksız cezalara mahkûm olan gazeteci arkadaşlarımızın bedel ödemeyi sürdüreceği anlamına geliyor” dedi.

TIKLAYIN: Yargı reformu paketi yeni yasama dönemine kaldı

Toker, Sayıştay denetimi olmadan 150 milyon dolar gelir toplayacak Turizm Ajansı’nın yasallaşması varken mali kaynak sağlamayan yargı reformuna öncelik tanınmamasını normal karşıladığını ifade etti. 

Toker’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Merkez Bankası'nın birikmiş 46 milyar TL ihtiyat akçesini Hazine'ye aktarmak, yurt dışı çıkış harcını 15 liradan 50 liraya çıkaracak maddelerin atıldığı torba kanun dururken, ifade özgürlüğünü ilgilendiren bir düzenleme dört aycık daha bekleyemez mi? Nasılsa Beştepe'de şaşalı bir sunumu yapıldı. Alkışlar alındı. Daha ne…”

Yazının devamı için tıklayın