Trump'a iklim krizi soruldu, "ABD'nin zenginliğini 'hayaller' için tehlikeye atmam" dedi

Trump'a iklim krizi soruldu, "ABD'nin zenginliğini 'hayaller' için tehlikeye atmam" dedi

ABD Başkanı Donald Trump, G7 Zirvesi'nde iklim değişikliği temalı oturuma katılmamasının ardından açıklama yaptı. Trump, ABD zenginliğinin enerjiyle ilgili olduğunu söyledi ve 'hayaller ve yeldeğirmenleri' için bunu tehlikeye atmayacağını söyledi. 

ABD'yi Paris iklim anlaşmasından çıkaran ve 'iklim değişikliğine inanmadığını' söyleyen Trump bu kez de Fransa'da gerçekleşen G7 Zirvesi'nde iklim değişikliği temalı oturuma katılmadı. Gazetecilerin neden katılmadığına dair soruları yanıtlayan Trump, "ABD'nin inanılmaz bir zenginliği olduğunu düşünüyorum. Bu zenginlik ayaklarımızın altında. Ben bu zenginliği canlandırdım. Şu anda dünyanın bir numaralı enerji üreticisiyiz ve yakında daha fazlası da olacak" dedi. 

Trump, "ABD'nin sahip olduğu zenginliği, hayaller ve pek de işe yaramadığı belli olan yeldeğirmenleri için tehlikeye atmam" dedi. 

Trump dışındaki G7 liderleri dün iklim krizi oturumu için toplandı. Toplantıda Amazon Ormanları konusu masaya yatırıldı. Trump'ın eksikliği dikkati çekerken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Beyaz Saray ekibi başkanın başka toplantıları olduğu gerekçesiyle oturuma katılmadığını söyledi.