Trump'tan oylamaya kısa süre kala Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'ye mektup: Demokrasiye savaş açtınız

Trump'tan oylamaya kısa süre kala Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'ye mektup: Demokrasiye savaş açtınız

T24 Dış haberler

ABD Başkanı Donald Trump, azil sürecini ilerletmesi muhtemel olan oylamaya kısa süre kala Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye gönderdiği mektupta Demokrat liderleri "Demokrasiye savaş açmakla" suçladı.

Eleştirilerle dolu 6 sayfalık mektubunda azil sürecinin mimarlarını görevleri ihlal etmekle, anayasa bağlılıklarını bozmakla ve "azil" kelimesini 'ucuzlaştırmakla' itham etti.

Mektupta Trump, Ukrayna lideri Volodomir Zelenskiy ile yaptığı telefon konuşmalarının "mükemmel" olduğunu iddia etti ve daha önce yalanlanmasına rağmen tekrar Demokrat rakibi eski başkan yardımcısı Joe Biden'ın bir Ukraynalı savcının kovulmasını sağladığını ileri sürdü.

ABD lideri, Pelosi'nin "demokrasiyi düşmanı olarak gördüğünü" ve "Trump Geçimsizilik Sendromu" olduğunu yazdı.

Mektubunun sonunda bu yazıyı "tarih için kaleme aldığını" ifade eden Trump, "Bundan yüz yıl sonra insanların bu olaya baktığında anlamalarını istiyorum. Bu sayede bu asla başka bir başkanın başına gelmez" yazdı.

Trump hakkındaki, siyasi çıkar için Ukrayna'ya baskı yapma iddiaları nedeniyle yürütülen azil soruşturmasında bugün Temsilciler Meclisi'nde oylama yapılacak. Demokratların kontrolündeki Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmesi beklenen suçlamalar, oylamanın başarılı olması durumunda ABD yasa siteminin üst meclisi olan Senato'da yargılama süreci başlayacak.

ABD liderine "gücünü kötüye kullanma" ve "Kongre'nin işlemesini önleme" suçlamaları yönlendiriliyor.

Temsilciler Meclisi'ndeki azil oylamasında tüm üyeler parti kararına göre oy verirse, Trump ABD tarihinde azledilen üçüncü başkan olacak. İlerleyen süreçte Trump'ın kaderini, Senato'daki yargılama sürecinde juri rolü oynayacak senatörler belirleyecek.