Trump'ın oğlu, mültecileri şekere benzetti!

Trump'ın oğlu, mültecileri şekere benzetti!

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr, mültecileri aralarında zehirlilerinin de bulunduğu bon bon şekerlerine benzetti. Trump Jr, sosyal medyadan çok sayıda tepki aldı. 

Donald Trump'ın kendisin gibi işadamı olan oğlu Donald Trump Jr, babasının seçim kampanyasını destek vermek adına Twitter hesabından Suriyeli sığınmacıları aşağılayan bir paylaşımda bulundu. Babasının yürüttüğü sığınmacı karşıtı politikaya tam destek veren Jr, babasının kampanya etiketi olan #Trump2016 ve kampanya logosuyla birlikte "Bir kase Skittles'ım (bonbon şekeri markası) olsa ve size bunlardan sadece üç tanesinin zehirli olduğunu söylesem yine de bir avuç dolusu alıp yer miydiniz? İşte bu bizim Suriyeli sığınmacı problemimiz budur" şeklinde tweet attı.

Trump Jr ayrıca "Bu resim her şeyi özetliyor. Amerika'ya öncelik vermeyen siyaseten doğru gündeme son verelim" diye de ekledi.

This image says it all. Let's end the politically correct agenda that doesn't put America first. #trump2016 pic.twitter.com/9fHwog7ssN

— Donald Trump Jr. (@DonaldJTrumpJr) 19 Eylül 2016

 

Pek çok Twitter kullanıcısı Trump Jr'ı bu sözlerle on binlerce insanın yaşamını yitirmesine neden olan krizi alaya almakla ve ırkçılık yapmakla suçladı. Pek çok kişi sığınmacı fotoğrafları kullanarak 'Sığınmacılar bonbon şekeri değildir. Onlar insandır' minvalinde paylaşımlarda bulundu.  

These aren't Skittles, @DonaldJTrumpJr. pic.twitter.com/h8DXvdFtVM

— Jason Sparks (@sparksjls) 20 Eylül 2016

 

Ancak Trump Jr'ın tweetinden sonra Skittles marka şekerleri üreten Wrigley şirketi devreye girdi.

Wrigley America'nın Kurumsal İlişkiler Başkan Yardımcısı Denise Young, "Skittles şeker, mültecilerse insan. Bunun uygun bir benzetme olmadığını düşünüyoruz. Bu konuda başka yorum yapmayacağız çünkü söyleyeceğimiz her şey pazarlama uğraşı diye yanlış anlaşılabilir" dedi.

pic.twitter.com/VUwYKzqujc

— Mars, Incorporated (@MarsGlobal) 20 Eylül 2016

 

Donald Trump'ın kampanya ekibinden henüz bir açıklama yapılmadı.

 

Hillary Clinton'dan tepki

 

Hillary Clinton'ın Basın Sözcüsü Nick Merrill ise Donald Trump Jr'nin tweetinin "iğrenç" olduğunu söyledi.

Trump Jr'ın tweetine kızan birçok kullanıcı da çocuk mültecilerin fotoğraflarını paylaştı.

Washington Post gazetesinden Philip Bump ise bir Amerikalının ülke dışında doğan bir "terörist" tarafından öldürülme ihtimalinin 3 milyar 609 milyon 709'da bir olduğunu yazdı.

Bump bu hesapla, üç katil bulmak için bir buçuk olimpik yüzme havuzu dolusu şeker olması gerektiğini vurguladı.