TSK: 67 IŞİD hedefine 319 atış yapıldı, savaş uçaklarıyla operasyon düzenlendi

TSK: 67 IŞİD hedefine 319 atış yapıldı, savaş uçaklarıyla operasyon düzenlendi

Genelkurmay'dan yapılan Fırat Kalkanı açıklamasında 67 IŞİD hedefine Fırtına Obüsleri ile 260, ÇNRA mermisi ile de 59 atış yapıldığı bildirildi. Açıklamada, savaş uçaklarıyla operasyon düzenlendiği de belirtildi

TSK’dan yapılan açıklamada, “Fırat Kalkanı Harekatı'nın 25. gününde 67 DAEŞ hedefine Fırtına Obüsleri ile 260, ÇNRA mermisi ile de 59 atış yapıldı. Koalisyon güçleri tarafından Baragidah, Tatimus ve Kara Kuş bölgelerinde tespit edilen DAEŞ unsurlarına operasyon düzenlendi. 5 DAEŞ'li öldürüldü, 5 bina imha edildi.” dendi.

Öğle saatlerinde savaş uçaklarıyla düzenlenen operasyona dair de bilgi verilen açıklamada, ”11.53-12.26 saatleri arasında Tatimus ve Kunah Tira bölgelerine Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş, bölgede tespit edilen DAEŞ'e ait üç adet sabit hedef (bina) ateş altına alınarak içindekilerle beraber imha edilmiştir. Hava taarruzunu icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir" ifadeleri yer aldı.

 

Sınırdan dumanlar yükseliyor

 

Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri IŞİD kontrolündeki Baragat ve Kefergan'ı vururken, Türk Silahlı kuvvetleri de operasyona fırtına obüsleri ile destek veriyor.

Sınırın hemen yanında bulunan IŞİD kontrolündeki Azez'in Baragat ve Kefergan ile çevre köyleri ÖSO tarafından ateş altına alınırken, operasyona TSK'da fırtına obüsleri ve füze rampalarıyla destek veriyor. Bölgede yoğun dumanlar yükselirken sesler Türkiye tarafından da duyuluyor. Operasyon şu sıralarda da tüm hızıyla sürerken yükselen dumanlar ise saniye saniye kameralara yansıyor.

Bölgede hareketlilik devam ediyor.