Türk futbolunun 'Taçsız Kralı' Metin Oktay anıldı

Türk futbolunun 'Taçsız Kralı' Metin Oktay anıldı
Galatasaray ve Türk futbolunun ''Taçsız Kral''lakaplı efsanevi golcü futbolcusu Metin Oktay, ölümünün 18. yılındakabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Metin Oktay'ın Kozlu Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anmatörenine Galatasaray Kulübü yönetim kurulu üyeleri Haldun Üstünel,Sinan Kılıç, Ali Haşhaş, Faruk Bil, Oktay'ın yakınları, Galatasaraycamiasından kişiler ile Galatasaray'ın altyapısında forma giyençocuklar ve taraftarlar katıldı. Yağışlı havaya rağmen katılımın yüksekolduğu anma töreni, okunan dualarla sona erdi.

Buarada, yönetici Haldun Üstünel, törenden sonra basın mensuplarınayaptığı açıklamada, Metin Oktay'ın örnek alınması gereken bir kişiliğesahip olduğunu ifade ederek, ''Galatasaray'a hizmeti geçmiş, emeğini veruhunu vermiş bir insanın mezarı başında bu kadar güzel bir kalabalıklaanılması bizleri gururlandırıyor. Galatasaray formasını taşıyıp, onunahlakıyla bu camiaya hizmet edecek gençlerimizin önündeki en önemliörnek olmasını diliyoruz. Aramızdan ansınızın ayrıldı, kendisini çoközlüyoruz'' diye konuştu.

Bir basın mensubunun ''Sezon başında Arda'ya 10 numarayı verirken 'Bizona Lincoln'un değil Metin Oktay'ın formasını verdik' dediniz. MetinOktay ruhu sizin için ne demek'' şeklindeki sorusuna Üstünel, ''Bizimiçin Arda'nın bugün ortaya koyduğu performans demek'' karşılığını verdi.