Türkiye İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal: 100 bin imza toplamamda yardımcı olmak isteyen partiler var

Türkiye İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal: 100 bin imza toplamamda yardımcı olmak isteyen partiler var

 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu, 21. dönem Malatya Bağımsız Milletvekili ve TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, Türkiye İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. Özal, “Amacım bu kavgayı, kavga ortamını bitirmek. Ben ne iktidar ne de muhalefet hakkında konuşmam, kimseye saldırmam, kimseyle kavga etmem. Siyasette daha yumuşak dil kullanmak lazım ki insanlar da yumuşasın. Benim hedefim toplumu tekrar yumuşatmak ve bu parçalanmışlığı tekrardan toparlamaktır. Yapabilirsem ne mutlu bana” dedi.  Özal, 100 bin imza toplamasında yardımcı olmak isteyen partiler olduğunu söyledi.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’a konuşan Ahmet Özal, “Ben Allah’a şükür her şeyi gördüm. Ama Türkiye’de şu anda hem ekonomide hem de dış politikada problemler var. ‘Benim ne katkım olabilir’ derdine düştük. Başarılı oluruz olmayız, çok önemli değil. En azından vicdanen, ‘Biz bir şeyler yapmaya çalıştık’ deriz. Onun için aday oldum” diye konuştu.

“'Yeniden bir Özal yakışır' diyorlar”

Sahada kendisine yönelik büyük bir destek gördüğünü ve iddialı olduklarını ifade eden Özal, “Her yerde söylüyorlar, ‘Yeniden bir Özal yakışır’ diyorlar. Sokakta insanlar bunu belirtiyor. Yeniden bir Özal lazım, ne yapalım? O dönemi tekrardan biz yapabiliriz diye düşünüyorum” dedi.

“Birinci yapacağımız şey ekonomiyi düzeltmek, insanları rahatlatmak”

İktisatçı olduğunu, geçmişte Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı ile IMF’de çalıştığını hatırlatan Özal, cumhurbaşkanı adayı olarak ilk vaadinin ekonomi alanına dair olacağını söyledi. Özal, diğer atmayı taahhüt ettiği adımları şöyle anlattı:

“Birinci yapacağımız şey ekonomiyi düzeltmek, insanları rahatlatmak. İkinci hedefim ise vergi reformu yapmak, vergileri aşağıya çekmek. Üçüncüsü ise Türkiye’nin 40 bin cana mal olmuş terör meselesiyle ilgili çalışma yapmak ve tamamen bitirmek. Barışı getirmek istiyorum. Türk-Kürt ayrımı, Alevi-Sünni ayrımı olmamasını sağlamak. Artık 21. yüzyılda bunları bir tarafa bırakmamız lazım. Babamın döneminde Bakanlar Kurulu’nda aşırı sağdan da insanlar vardı aşırı soldan da insanlar vardı. Ama hepsi beraber çalışıyordu. Onu tekrar sağlayabiliriz diye düşünüyorum. Toplum buna hazır. İnsanlar kavga görünce kavgayı seyrederler ama kavga edeni sevmezler. Seyreder ama sevmezler. Amacım bu kavgayı, kavga ortamını bitirmek. Ben ne iktidar ne de muhalefet hakkında konuşmam, kimseye saldırmam, kimseyle kavga etmem. Siyasette daha yumuşak dil kullanmak lazım ki insanlar da yumuşasın. Benim hedefim toplumu tekrar yumuşatmak ve bu parçalanmışlığı tekrardan toparlamaktır. Yapabilirsem ne mutlu bana.”

“Değişik partilerin il başkanları ‘Ahmet Bey size imza vermeye hazırız’ diye beni arıyor”

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için gerekli olan 100 bin imzaya destek vermek için kendisini farklı partilerden il başkanlarının ve siyasetçilerin aradığını belirten Özal, “Değişik partilerin il başkanları ‘Ahmet Bey size imza vermeye hazırız’ diye beni arıyor. Sadece CHP, AK Parti değil hepsi. Orada toplumu birleştirmişim, başarmışım gibi gözüküyor. Benim imza toplamamda yardımcı olmak isteyen partiler var” diye konuştu.

Türkiye İttifakı'nı, Anadolu Birliği Partisi, Bağımsız Cumhuriyet Partisi, Osmanlı Partisi, Vatanseverler Partisi, Yeni Anavatan Partisi, Yeni Yol Partisi ve Teknoloji ve Kalkınma Partisi (TEK Parti) oluşturuyor.