Türkiye'de de şubeleri bulunuyor; yemekten tırtıl çıktı

Türkiye'de de şubeleri bulunuyor; yemekten tırtıl çıktı

Kısa bir süre önce Hindistan'dak ilk mağazasını açan İsveçli mobilya perakendecisi IKEA'nın restoranda yemek yiyen müşterinin yemeğinden tırtıl çıktı. Görüntülüren sosyal medyada yayılmasının ardından şirketin Hindistan temsilciliğinden yapılan açıklamada yaşanan olaydan ötürü özür dilendi.

Sputnik'te yer alan habere göre, geçen ay Hindistan piyasasına girerek ülkedeki ilk mağazasını açan İsveçli mobilya perakendecisi IKEA'nın Haydarabat kentindeki mağazasında yer alan bin kişilik restoranında yemek yiyen Abeed Mohammad isimli bir müşteri, yemeğinin içinde tırtıl buldu. Mohammad'in tırtılın fotoğrafını sosyal medyada paylaşmasının ardından şirkete tepki gösterildi.

 

#Ikeahyderbad Today I found caterpillar in my veg biryani. Very unfair of food @TV9Telugu @KTRTRS sir @hydcitypolice @THHyderabad @Abnandhrajyothi pic.twitter.com/jumiED25fs

— Abeed Mohammad (@abeedmohammed9) 31 Ağustos 2018

"Katı kurallara sahibiz"

Şirketin Hindistan temsilciliğinden yapılan açıklamada ise müşteriden 'yaşadığı talihsizlikten ötürü' özür dilendi ve "Olanları değerlendirmek ve derhal düzeltici önlemler almak için şu anda konuyu araştırdığımız konusunda müşterimizi ve ve diğer herkesi temin ederiz. IKEA'da, gıda güvenliği ve kalitesi söz konusu olduğunda, müşteri sağlığı ve güvenliği konusunda olduğu gibi en katı kurallara sahibiz" ifadeleri kullanıldı.

Yetkililerin ise cumartesi günü örnek topladıktan sonra IKEA'ya ve şirketin gıda tedarik ettiği iddia edilen firmaya konuyla ilgili bildirim gönderdi.

Hindistan basınında yer alan haberlere göre şirkete 'yemeklerde plastik kap kullanmak' ve 'atık ayrımı yapmamaktan' ötürü de 11.500 rupi (162 dolar) ceza kesildi.