Tusk: Britanya'nın AB'den ayrılmaktan cayacağı 'rüyasından' vazgeçmemeliyiz

Tusk: Britanya'nın AB'den ayrılmaktan cayacağı 'rüyasından' vazgeçmemeliyiz

T24 Dış haberler

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, "Britanya'nın AB'den ayrılmaktan cayacağı 'rüyasından' vazgeçmemeliyiz" dedi. Tusk, Brexit müzakerelerini yürüten politikacılara seslenerek "Görüşmelerden yorulup, acele bir karar almayın" dedi.

Avrupa Parlamentosu'nu geçen hafta yapılan konsey zirvesiyle ilgili bilgilendiren Tusk, bir siyasetçinin görüşmelerde "Brexit'ten geri dönülebileceği gibi bir rüya görmeyin" dediğini belirtti. Tusk bu sözlere cevap vererek şunları söyledi: "Tarihimizin bu zorlu zamanında hayallere ve hayalperestlere ihtiyacımız var. Kaderciliğe boyun eğemeyiz. Ben daha iyi ve daha birlik içinde bir Avrupa hayali kurmayı bırakmayacağım".

Reuters'ın aktardığına göre Tusk "hayal kurmayın" sözlerini kimi söylediğini açıklamasa da, gözler Brexit'in "birkaç hafta içinde sonuçlanmasını" isteyen Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a döndü. 

Tusk konuşmasının devamında, "İki tarafta da ben dahil herkesin Brexit sebebiyle çok yorulduğunu biliyorum, bunu anlıyorum. Ama yorgun olmamız 'yapalım da hemen bitsin' demek için bir neden değil" diye konuştu.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean- Claude Juncker ise Brexit'in ne zaman gerçekleşeceğinin "Britanya'ya bağlı olduğunu" söyledi.