Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, İtalya’da otobanlarda bulunan tuvaletlerin paralı olduğunu, uçakta da bunun gelir kaynağı olabileceğini söyledi.
Ailesinde ‘bu nasıl düşecek de alkışlayacağım’ diyen insanların olduğunu söyleyen Ali Sabancı, “Şuan 65-67 uçağımız var ama özel uçağım yok” diye konuştu.
Cihan Haber Ajansı’nın haberine göre; TÜGİK 2016 İş Zirvesi, Antalya Titanic Deluxe Belek Otel’de düzenlendi. Zirvenin açılış konuşmalarının ardından iş dünyasının önemli isimleri yaşadıkları deneyimleri anlattı. Patronlar Okulu Kurucusu Sibel Kaya’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumun konukları ise Pegasus Hava Yolları sahibi Ali Sabancı ve yemeksepeti.com Kurucu Ortağı ve CEO’su Nevzat Aydın oldu.
İlk olarak konuşmasına başlayan Pegasus’un sahibi Ali Sabancı, şirketin nasıl oluştuğunu ve bu günlere geldiğini anlattı. Kendisinin Amerika’da eğitim gördükten sonra Türkiye’ye geldiğini söyleyen Sabancı, kendilerini dünyanın en şanslı ailesi olarak nitelendirdi. Sabancı ailesindeki herkesin bir işin başında olduğunu belirten Ali Sabancı, “Her işin başında bir aile ferdi var, ‘bizdeki damatlar gelinlerde birinci sınıf’ dedim bu işin başında hep birileri var. Ben ayrılma kararı aldım. Babam destek oldu. Cümleyi bitiremeden amcam ‘hayırlı olsun’ dedi. Sakıp Sabancı amcama ‘ben gidiyorum’ dedim tatile gidiyorum sandı” dedi.
Aile şirketlerinden ayrılanların en büyük korkusunun para kaybetmekten çok itibar kaybetmek olduğunu söyleyen Ali Sabancı, hiçbir zaman B planı olarak aile şirketine dönmeme üzerine olması gerektiğini hatırlattı. Sabancı, “Bu nasıl düşecek de alkışlayacağım diyen insanlar var. Bunların içerisinde aileden birileri de var. Şuan 65-67 uçağımız var ama özel uçağım yok” diye konuştu.
Çoğu insanların Pegasus’u Sabancı ailesinin kurduğunu sandığını ifade eden Ali Sabancı, hala uçağın nasıl kalktığına hayret ettiğini anlattı. Moderatör Sibel Kaya’nın yolculara uçakta hosteslerin bozuk para sormasını eleştirdiğini söylemesi üzerine Ali Sabancı salondakilere dönerek, “İtalya’da otobanda araba süren var mı?” diye soru yöneltti. Sabancı bu sorunun üzerine şunları söyledi: “Bozuk paran yoksa tuvalete gidemiyorsun. Demek ki ben uçakta da bir gelir kaynağı elde edilebilirim.”
yemeksepeti.com Kurucu Ortağı ve CEO’su Nevzat Aydın da websitesinin dününü ve bugününü katılımcılara anlattı. Türkiye’de internetle tanışan ilk kişilerin arasında yer aldığını söyleyen Nevzat Aydın, hayatını da internetle ilgili bir şeyler yaparak daim ettirmeyi istediğini ve öyle de olduğunu ifade etti. 2001 yılında kriz dönemine denk gelerek siteyi kurduklarını açıklayan Nevzat Aydın, o günlerde siteden sadece 3-5 sipariş aldıklarını açıkladı. Şimdilerde ise günde 135 bin sipariş aldıklarını belirten Aydın, konuşmasını şöyle tamamladı: “Antalya’da 2 bin 500, İstanbul’da 70 bin, Isparta 2 bin, küçümsemek için söylemiyorum. Binlerce kişi girip internetten yemek siparişi veriyor. O kriz bittikten sonra yıllar içerisinde bize kimse rakip olamadı. Bir takım restoranların yüzde 80-90 cirolarını yemeksepeti.com oluşturuyor.”