Ukrayna sınırındaki Rus okulları, bu yıl eğitim öğretim faaliyetlerine ara verecek

Ukrayna sınırındaki Rus okulları, bu yıl eğitim öğretim faaliyetlerine ara verecek

Rusya’nın Belgorod şehri belediye başkanının çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, Ukrayna sınırındaki Rus okulları yeni eğitim öğretim yılında faaliyet göstermeyecek.

Moscow Times'da yer alan habere göre, Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’yı işgalinden birkaç gün sonra Belgorod dâhil en az dört sınır bölgesi okulları kapattı ve uçuşları durdurdu. 

Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov yaptığı açıklamada, sınır bölgesine 5 kilometre yakınlıkta bulunan okul ve anaokullarının faaliyetlerini geçici olarak durduracaklarını söyledi. Buna ek olarak Telegram üzerinden paylaştığı gönderide, yetkililerin 1 Eylül tarihinde başlayacak olan eğitim öğretim yılında öğrencilerin hangi okullara gidebileceğini belirleyeceklerini söyledi.

Gladkov, Belgorod’da okulların açılmayacağı, Ukrayna’nın en büyük ikinci şehri olan Harkov’a en yakın beş köy ve kasabayı tespit etti. Bununla birlikte Harkov’a uzak kalan, Belgorod bölgesinde yer alan diğer dört yerleşim yerindeki okullar 1 Eylül’de eğitim öğretim faaliyetlerine devam edecek.