'Ulusal Şampiyona'yı kazanan Virginia Üniversitesi erkekler basketbol takımı Trump'ı ziyaret etmeyi reddetti

'Ulusal Şampiyona'yı kazanan Virginia Üniversitesi erkekler basketbol takımı Trump'ı ziyaret etmeyi reddetti

T24 Dış haberler

ABD'de 'Ulusal Şampiyona'yı kazanan Virginia Üniversitesi erkekler basketbol takımının Beyaz Saray'ı ziyaret etmeyeceği açıklandı. ABD'de üniversite ve profesyonel sporlarda kendi dalında en prestijli şampiyonayı kazanan takımın Beyaz Saray'ı ve ABD Başkanı'nı ziyaret etmesi bir gelenek olarak görülüyor. 

Basketbol takımının koçu Tony Bennett daveti, "Oyuncularımızdan bazıları üniversiteden mezun oluyor ve bazıları da profesyonel liglere geçmeye hazırlanıyor. Herkesi bir araya toplamamız çok zor olur. Daveti reddetmek zorundayız" diyerek geri çevirdi.

Virginia Üniversitesi'nin kampüsü "Beyaz ırkın üstünlüğüne inananların" kanlı ve ırkçı eylemlerinin yapıldığı Charlottesville'de bulunuyor. ABD Başkanı Donald Trump, 3 kişinin öldüğü, Nazi ve Konfederasyon bayraklarının açıldığı protestolar için "İki tarafta da iyi insanlar var" demişti.

Trump'ın başkan olmasının ardından NBA şampiyonu Golden State Warriors ve 2018'de Super Bowl'u kazanan Philadelphia Eagles da Beyaz Saray'ı ziyaret etmemişti.