Uluslararası İklim Konferansları 28 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek

Uluslararası İklim Konferansları 28 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek

İklim Adaleti Koalisyonu, 28 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında birbiri ardına üç uluslararası konferansa, İstanbul’da ev sahipliği yapacak. 

Halkların İklim Anlaşması III. Küresel Konferansı (28-29-30 Ekim 2022)

Kazma Bırak Konferansı (31 Ekim – 1 Kasım)

Uluslararası Ekokırım Konferansı (3-4 Kasım 2022)

Koalisyon'dan yapılan açıklamaya göre, Halkların İklim Anlaşması III. Küresel Konferansı'nda “Son 4 yılın kazanım ve yenilgilerinden nasıl dersler çıkarabiliriz, 2023'te mücadeleyi nasıl sürdüreceğiz, planları ve kampanyaları bölgesel ve küresel olarak nasıl koordine edeceğiz” sorularını yanıt aranacak.

Müze Gazhane'de gerçekleştirilecek

Kazma Bırak Konferansı'nda ilk gün halka açık düzenlenecek panelde çevresel zararların boyutları, felaket kapitalizmi ve derin deniz ekstraktivizmi çerçevesinde “Fosil Yakıt Felaketi ve Savaş Olasılıkları” ele alınacak. İki yıllık potansiyel savaş macerası ve geleceği kapsamında Doğu Akdeniz’de neler olduğu tartışılacak ve son olarak da kampanyanın işlevi, tarihi ve geleceği masaya yatırılacak.

Uluslararası Ekokırım Konferansı'nda ise İklim Adaleti Koalisyonu – Ekokırım Çalışma Grubu, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası ve EndEcocide Türkiye işbirliği ile düzenleniyor. Konferansta, ekokırım suçunun tanımı, iç hukukta tanınması, İspanya ve Belçika örnekleri ile uluslararası dayanışmanın imkanları ele alınacak.

Etkinlikler Kadıköy'deki Müze Gazhane'de gerçekleştirilecek. 

Kazma Bırak: Fosil Yakıt Felaketi ve Savaş Olasılıkları başlıklı paneli Kazma Bırak kampanyasının Youtube sayfası üzerinden, ekokırım konferansının ilk günkü sunumları ise Çevre Mühendisleri Odası’nın Youtube sayfası ile İklim Adaleti Koalisyonu’nun Youtube sayfası üzerinden online olarak izlenebilecek. Etkinlikler ve yayınlar Türkçe-İngilizce olarak çift dilde olacak.