Ümit Özdağ: Sedat Peker’in tanık koruma programı kapsamında geri dönmesini sağlayacağız

Ümit Özdağ: Sedat Peker’in tanık koruma programı kapsamında geri dönmesini sağlayacağız

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'le görüşmek üzere Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gitmek için büyükelçiliğe başvuru yaptığını söyledi. Özdağ, "Peker’in tanık koruma programı kapsamında Türkiye'ye geri dönmesini sağlayacağız” dedi. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Sedat Peker'le görüşmek için Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliği'ne resmi bir mektup yazdığını söyledi. Özdağ, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Yolsuzluğun boyutlarını en iyi bilenlerin başında gelen Sedat Peker'in tanık koruma programı kapsamında Türkiye'ye geri dönmesini sağlayacağız. Hatta Sedat Peker, Türkiye'ye geri dönmeden önce kendisiyle Birleşik Arap Emirlikleri’nde görüşmeyi, kendisi ve ailesinin mevcut durumunu yerinde görmeyi arzu ediyorum. Bu amaçla dün BAE Büyükelçiliği'ne bir resmi mektup yazarak, Zafer Partisi Genel Başkanı ve milletvekili olarak Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret etmek istediğimi bildirdim. Bu ziyaret sırasında Sedat Peker'le ve ailesiyle görüşmek istediğimi ifade ettim.

Tabii AK Parti'nin ziyaretimi ve Sedat Peker'le görüşmemi engellemek için büyük bir çaba harcayacağını da biliyorum ancak Birleşik Arap Emirlikleri yöneticilerinin bu baskılara boyun eğmeyeceğini umut ediyorum."