Ünlü şarkıcıdan ABD Başkanı'na: Kapa çeneni

Ünlü şarkıcıdan ABD Başkanı'na: Kapa çeneni

Çeviri - Gonca Tokyol

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Futbol Ligi’ndenki (NFL) oyuncularla ilgili olarak 'çenesini kapamasını' isteyen ünlü şarkıcı Marc Anthony, Maria kasırgasının ardından Porto Riko’da yaşanan duruma dikkat çekti. 

Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Anthony, ABD Başkanı'nın zor günler geçiren Porto Riko yerine NFL oyuncularına odaklanmasına tepki göstererek, "Sayın Başkan, NFL konusunda çenenizi kapatın. Porto Riko’da yardıma ihtiyaç duyan insanlarımızla ilgili bir şeyler yapın. Biz de Amerikan vatandaşıyız" ifadelerini kullandı.

Mr. President shut the fuck up about NFL. Do something about our people in need in #PuertoRico. We are American citizens too.

— Marc Anthony (@MarcAnthony) 25 Eylül 2017

Maria kasırgasının yaralarını sarmaya çalışan Porto Riko’da yetkililer, geçen hafta yaptıkları açıklamada elektrik kesintilerinin 6 ay daha sürebileceğini belirtmişti. Porto Riko Valisi Ricardo Rosselló da federal hükümetin bölgeye yardımının yetersiz kaldığını savunmuştu. Washington Post’a konuşan Rosello, "Hâlâ yardıma ihtiyacımız var. Porto Riko’da açık bir şekilde felaket yaşanıyor" demişti. 

Porto Riko"da binlerce ABD vatandaşını etkileyen bir felaket yaşanırken, ABD Başkanı Trump ise zencilere yönelik ayrımcılığı protesto etmek için ulusal marş esnasında diz çöken NFL oyuncularına odaklanmıştı. Cuma günü Alabama'da gerçekleştirilen bir mitingte NFL'i boykot çağrısı yapan Trump, protestoda bulunan sporculara “o.... çocuğu” olarak hitap etmiş ve "Eğer NFL hayranları, oyuncular ülkeye ve bayrağı saygısızlık etmeyi bırakana kadar maçlara gitmeyi bırakırsa, değişimin hızlandığını görecekler. Ya kovun ya da uzaklaştırın!" diye konuşmuştu. 

Porto Riko’da yaşanan felaketle yeteri kadar ilgilenmemekle eleştirilen Trump’ın açıklamalarının ardından protestolara katılan oyuncuların sayısı artmış, NFL yetkilileri ve kulüp sahipleri de ABD Başkanı’nın açıklamalarına tepki göstererek “Her Amerikalının barışçıl protesto hakkına sahip olduğunun” altını çizmişti.