Ve 'Adalet Yürüyüşü' İstanbul'da!

Ve 'Adalet Yürüyüşü' İstanbul'da!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası başlatılan "adalet yürüyüşü"nde yirmi üç gün geride kaldı. 420 kilometrelik yürüyüşte bugüne dek yaklaşık 400 kilometre yol katedildi. Yaklaşık 50 bin kişinin bulunduğu kortej, saat 11:59'de İstanbul'a girdi. 

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, dün yapılan oylama ile müzakerelerin askıya alınmasını öneren 'Türkiye Raporu'nun kabul edildiği Avrupa Parlamentosu'na (AP) "adalet" çağrısı yaptı.

"Biz sizden de adalet istiyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

"Türkiye sadece iktidar partisinden ibaret değil ki, AB ile ilişkilerin askıya alınması değil, daha tutarlı sürdürülmesi gerekiyor. Umarım ilişkilerin yönünde bir karar alırlar, bu da bizi memnun eder. Adalet sadece Türkiye için değil, bütün insanlık için geçerli bir durumdur."

“Tarihi bir karar çıktı mı, dedim; İstanbul’a yürüyeceğiz dedi, güldüm”

Renklerin kardeşliği 

2013 yılında gerçekleştirilen Gezi eylemleri sırasında sık sık bir arada görülen ve o dönem "İstanbul United" olarak anılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları bu kez de "adalet yürüyüşü" için bir araya geldi.

"Gandhi'nin rekorunu yarın kıracağız"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mahatma Gandhi'nin, Güney Afrika’da Hintleri ezen yasa ve uygulamalara karşı yaptığı Tuz Yürüyüşü'nün rekorunun yarın kırılacağını aktardı. Özel, "412 km yol yüründü. Bu, 387 km'lik Tuz Yürüyüşü'nün mesafesi aşılmıştır. Gandi, 24 gün yürümüştü. Yarın da saat 16.32'de Gandi'nin süre rekorunu da kıracağız" diye konuştu.