Vedat Milor, "şahsiyetli ve abartısız" yılın en iyi yemeğini yazdı

Vedat Milor, "şahsiyetli ve abartısız" yılın en iyi yemeğini yazdı

Hürriyet'te gastronomi yazarı ve TV programcısı Vedat Milor, bugünkü yazısında, "şahsiyetli ve abartısız" yılın en iyi yemeğini yazdı. 

"Bu sene ülkemde en başarılı bulduğum yemeği Boğazkesen’deki Nicole’de yedim" diyen Milor, seçtiği tadım mönüsünü şöyle aktardı:

1. Çiğ palamut, havyar, yeşil domates2. Ahtapot, hamsi, barbunya3. Dana dil, sonbahar turşuları, zerdeçal4. Gazpacho, elma, zencefil5. Kuş böreği, ördek, bıldırcın, otlar6. Kuzu, cibez, nar7. Karadut, yoğurt, incir8. Çikolata, armut, bademKahveyle de minik pastalar ve çikolata.İlk yazılan, yemeğin ana unsuru. Diğerleri yardımcı roldeki bileşenler. Amaç tabii ki lezzeti daha katmanlı kılmak.

"Benim 'İşte bu!' diyeceğim iki favorim palamut ve kuş böreği" diyen Milor, "Lezzet sıralaması açısından da çok iyi tasarlanmış bir tadım mönüsü. Protein ağırlıklı son iki porsiyon öncesi sunulan soğuk elma gazpacho da çok iyi düşünülmüş" değerlendirmesinde bulundu.

Milor'un yazısının tamamını okumak için tıklayın.