VOB, dünyanın en hızlı büyüyen 3. borsası

VOB, dünyanın en hızlı büyüyen 3. borsası
FIA'ya üyelik başvurusu kabul edilen VOB, bu yılın ilk yarısında işlem hacmini yüzde 73 arttırmayı başardıVadeli İşlem ve Opsiyon Borsasının (VOB), vadeli işlem piyasalarınınen önemli derneklerinden olan Futures Industry Association'a (FIA)üyelik başvurusunun kabul edildiği ve VOB'un bu yılın ilk yarısındadünyada en hızlı büyüyen 3. vadeli işlemler borsası haline geldiğibildirildi.

VOB'dan yapılan yazılı açıklamada, FIA'nınüyeleri arasında dünyanın önde gelen borsaları ve takas kurumlarınınyanında aracı kuruluşlar, bankalar, hukuk, muhasebe ve teknolojifirmaları ve vadeli işlem piyasalarında faaliyet gösteren diğerşirketlerin yer aldığı kaydedildi.

FIA'nın misyonu dahilinde türevpiyasalarını geliştirmek, sektörü temsil etmek, şeffaf ve adilpiyasalar oluşturmada aktif rol almak, sektör temsilcilerini ve medyayıeğitmek gibi görevlerin yer aldığı belirtilen açıklamada, VOB'un FIAüyeliğiyle birlikte uluslararası alanda daha etkin bir rol üstlenmeyihedeflediği belirtildi.

2009 ilk yarı raporu açıklandı

Açıklamada, yeni açıklanan FIA verilerinegöre, VOB'un 2009 senesinin ilk yarısında dünyada en hızlı büyüyenüçüncü vadeli işlem borsası oldu belirtilerek, şöyle denildi:

''VOB'da yapılan işlem miktarı 2009'un ilkyarısında yüzde 73,2'lik artış gösterdi. Bu sonuçla VOB, yüzde 207,6büyüyen Shanghai Futures Exchange ve yüzde 94,7 büyüyen Multi CommodityExchange of India'nın ardından en hızlı gelişen üçüncü vadeli işlemborsası oldu. VOB, bu büyümeyle en çok işlem yapılan dünya vadeli işlemborsaları sıralamasında 22'nciliğe yerleşti. Kurulduğu ilk yıl olan2005'de 3 milyar TL yıllık işlem hacmi yapan VOB, bu yıl sonunda 300milyar TL'ye ulaşmayı hedefliyor.''