Yedek Galatasaray turu kaptı, geldi

Yedek Galatasaray turu kaptı, geldi

UEFAAvrupa Ligi play-off turu rövanşındaki Levadia ile 5-0'ın rövanşında1-1 berabere kalan Galatasaray turu geçti. Galatasaray'ın golüNonda'dan geldi

 

 TALLINN - Avrupa Ligi play-off turunda, gruplara kalmayı ilk maçtaalydığı 5-0'lık skorla garantileyen Galatasaray, dünkü rövanş maçındadurumu 'resmi'leştirdi. Estonya'nın Levadia Tallinn ekibini safdışıbırakan Sarı-Kırmızılılar'da teknik direktör Frank Rijkaard, eksiklernedeniyle yine kadroda revizyona gitti. Hollandalı teknik adam, defansbloğunu Sabri, Emre Güngör, Emre Aşık, Alpaslan’dan oluştururken, orta sahada Barış, Mehmet Topal,Aydın, Serdar, ileride ise Elano ile Nonda’ya görev verdi. BöyleceAvrupa Ligi 1. turundaki ilk Tobol karşılaşmasında kırmızı kartla oyundışı kalan Aplaslan, bu maç sonrası ilk kez kendine sahada yer buldu.Ayrıca Brezilyalı yıldız Elano Blumer da, dün ilk kez 'ilk 11’de sahayaçıkma fırsatı buldu. Karşılaşmaya Levadia taraftarları ilgigöstermezken, çevre ülkelerden gelen yaklaşık 500 Sarı-Kırmızılıfutbolsever, A Le Coq Arena Stadı'nda sessizliği bozan taraf oldu. Mücadeleye gelirsek, bir antrenman maçı havasındaki mücadelede bilinenpas organizasyonlarının aksine, Galatasaraylı futbolcuların zaman zamanayaklarında fazla top tuttukları gözlendi. Kalabalık Levadia savunmasıkarşısında kanatlardan atak organizasyonlarıyla ve derinlemesinepaslarla gole gitmeye çalışan Sarı-Kırmızılı takım, yakalanan bazıfırsatlara karşın ilk yarıda gol üretemedi. Ev sahibi ekip ise elinden geldiğince mücadele etti ve zaman zaman da gol pozisyonları bulmayı bildi.

Kura çekimi saat 14.00'de

 

İlk yarı golsüz kapanırken maçta ikinci perde golle açıldı. 50.dakikada sağdan yapılan ortayı değerlendiren Puri’nin attığı golletakımını 1-0 öne geçti. Sarı-Kırmızılılar bu gole 63. dakikada ShabaniNonda’yla cevap verdi. Demokratik Kongolu, daha sonra adelesinde sorunyaşadı ve 75. dakikada yerini Mustafa sarp'a bıraktı. Geride kalandakikalarda Serdar Eylik, bulduğu fırsatları değerlendiremedi vemücadele 1-1 beraberlikle sona erdi. Galatasaray'ın gruplaraşamasındaki rakipleri bugün saat 14.00'de, Monaco'da çekilecek kurasonucu belli olacak.