Yeni Akit yazarı: Haluk Levent, AHBAP’la, kendisini devlet kurumlarıyla karşı karşıya getirmek isteyenlere rağmen büyük bir yardım faaliyeti yürütüyor; her türlü takdiri de hak ediyor

Yeni Akit yazarı: Haluk Levent, AHBAP’la, kendisini devlet kurumlarıyla karşı karşıya getirmek isteyenlere rağmen büyük bir yardım faaliyeti yürütüyor; her türlü takdiri de hak ediyor

Yeni Akit yazarı Ali Osman Aydın, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yaptığı çalışmaların ardından iktidara yakın isimler tarafından hedef alınan AHBAP'ın kurucusu sanatçı Haluk Levent ile ilgili,  “Kendisini devlet kurumlarıyla karşı karşıya getirmek isteyenlere rağmen büyük bir yardım faaliyeti yürütüyor bölgede. Her türlü takdiri de hak ediyor. Bu tabloyu karartmaya, yok saymaya çalışmak bana son derece rahatsız edici ve mantıksız geliyor” dedi.

Aydın, depremlerin ardından, “nerede bu İslamcılar?” eleştirilerinin geldiğini belirterek, “Kurtarma ekipleri, aşevleriyle, nakliye araçlarıyla, yardım malzemeleriyle, güler yüzleriyle depremzedelere hizmet veriyorlar depremin başından beri. Özellikle dindarların kurdukları STK’lara, cemaatlere ait yüzlerce vakıf, yurt binası ve Kur'an kursu var deprem bölgesinde. Hani fanatik sekülerlerin her fırsatta yerden yere vurdukları, ‘orta çağ karanlığı’ diye tasvir ettikleri, ‘hepsini kapatacağız” dedikleri yerler!" ifadesini kullandı.

Aydın, aralarında Menzil Cemaati, İHH, Sadakataşı, Özgür-Der, Beşir Derneği, İDDEF’, Yardımeli, AGD, Can Suyu, Hüdayi Vakfı, Deniz Feneri ve İsmailağa Derneği’nin de bulunduğu onlarca STK’nın deprem bölgelerinde çalışma yürüttüğünü ve yüz binlerce kişilik yemek dağıttığını yazdı.

Aydın, depremlerin ardından iktidara yakın isimler tarafından hedef alınan AHBAP ile ilgili şunları yazdı: 

"Bu arada Haluk Levent, AHBAP’la, kendisini devlet kurumlarıyla karşı karşıya getirmek isteyenlere rağmen büyük bir yardım faaliyeti yürütüyor bölgede. Her türlü takdiri de hak ediyor. Bu tabloyu karartmaya, yok saymaya çalışmak bana son derece rahatsız edici ve mantıksız geliyor.

Nasıl AHBAP’ın yaptığı kıymetli işler yadsınamazsa, dini STK’ların yaptıkları da yadsınamaz. Yadsınmamalı. AHBAP nasıl takdir ediliyorsa, dini STK’lar da takdir edilmeli."

Yazının tamamını okumak için tıklayın