Yeni Akit yazarı: HDP'yi kapatarak bir yere varamayız, başkanlık yapan idarecilerin yerine kayyım atamak da doğru değildi

Yeni Akit yazarı: HDP'yi kapatarak bir yere varamayız, başkanlık yapan idarecilerin yerine kayyım atamak da doğru değildi

Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ, 6 kişinin yaşamını yitirdiği Taksim’deki bombalı saldırının HDP’yi, siyasi tartışmaların merkezine taşıdığını yazdı.

Yaklaşan seçimlerde HDP’nin, Türk siyasi dengelerinin kritik ve belirleyici partisi olacağını ifade eden Şanlıdağ, “İstanbul’un göbeğinde gerçekleştirilen terör saldırısının hedefinde her ne kadar siviller olsa da, asıl hedef Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Ne zaman seçim yaklaşsa, birileri düğmeye basar ve istikrarı bozmak ister. Terörden medet uman siyasal yapılar ve gruplar hep olagelmiş, bundan sonra da olacaktır. Son terör saldırısının da muhakkak bir somut hedefi vardır. Önemli olan o hedefi ve arkasındaki güçleri deşifre edebilmektir” düşüncesini dile getirdi.

Şanlıdağ, özetle yazısına şöyle devam etti:

HDP’nin siyasi yapısını, kimliğini, PKK’ya olan aidiyetini eleştirebiliriz. Lakin HDP bu ülkenin bir gerçeği ve üçüncü büyük partisidir. Arkasında güçlü bir halk desteği olan bir hareketi yok sayarak, ötekileştirerek, partisini kapatarak bir yere varamayız. Yerelde başkanlık yapan idarecilerin yerine kayyım atamak da doğru bir adım değildi. Nitekim AK Parti’nin başörtüsü için Anayasa teklifi gündemiyle HDP’yi ziyaret etmesi, haklı olarak eleştirildi. Aynı şekilde eski HDP Eş Başkanı Demirtaş’ın, özel jet ile sabaha karşı Diyarbakır’a getirilmesi de siyasi hesap bağlamında değerlendirildi.

HDP ve Kürt seçmenin, Kürt siyasetinin önünde bir dağ gibi duran ‘terörle iltisak’ sorununu artık görmeleri gerekiyor. Kürt siyasetini terörden arındırmadıkça inandırıcı olamazsınız.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın