Yeni Şafak yazarı: Bu seçim kimin son seçimi olacak?

Yeni Şafak yazarı: Bu seçim kimin son seçimi olacak?

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Habertürk yayınındaki “Sonuç itibariyle biz 2022’de 1938’lerin, 1945’lerin Türkiye’sindeyiz. Farklı değer setleri hayatımızda ve biz 100 sene öncesinin Türkiye’sindeyiz. Bu seçim son seçim” açıklamasını kritik etti.

Akşener’in bu açıklamasının hiç tartışılmadığını ve ortaya söylediğini yazan Çelik, “Muhalefetin de iktidarın da tartışması, konuşması gerektiği bir öngörüde bulundu” diye yazdı.

Akşener’in “Sayın Erdoğan diyelim ki seçildi. Bu son seçimi. Bir daha aday değil. Biz biliyoruz ki bu ülkede giden kişinin işaret ettiği hiç kimse seçilmedi. Böyle bir sistemde ne olacak? AK Parti’nin son Cumhurbaşkanı. Beş yıl daha dişlerini sıka sıka nefret duygularıyla öfkeyle dolmuş bir alan, muhalefetin tümü… Bu Türkiye’nin hayrına değil. AK Partili vatandaşlarımıza sesleniyorum, bu ucube sistemin gitmesinin yolu Millet İttifakı’nın adayının kazanması.” açıklamasıyla 2023 seçimleriyle ilgili aslında yenilgiyi kabul ettiğini öne sürdü.

Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışına değinerek “Şunun adını koyalım, muhalefet kanadı AK Parti seçmenini ikna edemezse bir kez daha Erdoğan’a karşı kaybedecekler” değerlendirmesinde bulundu.

Çelik, yazısına şöyle devam etti:

“Bu seçim kimin son seçimi olacak?” sorusunun yanıtına gelecek olursak. Erdoğan, 3 Kasım 2002’de sandıktan sadece büyük bir zaferle çıkmadı. Dönemin siyasi liderleri Bülent Ecevit, Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller’i de siyasetten tasfiye etti. Yirmi yıl sonra bu sefer karşısında güç birliği yapan ve seçim kazanamamış, tüm kredileri tüketmiş liderler topluluğu var. Erdoğan kazanırsa, Kılıçdaroğlu ve Akşener’in seçmenleri, teşkilatları, parti içi muhalifleri beş yıl daha beklerler mi acaba? Bu sorunun yanıtını da aslında geçtiğimiz günlerde Kemal Kılıçdaroğlu ‘başarabilir miyim bilmiyorum, ama deneyeceğim’ diyerek vermişti. Son birkaç haftada ortaya oluşan tablo şu; çelişkiler yumağına dönüşen muhalefet, deneme yanılma yöntemiyle iktidar olmanın yollarını arıyor.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın